• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković: Moj stav o Srebrenici bio je jasan i prije poziva u Mostar

Autor Dragan Šutvić

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković reagovao nakon što su mu Mostarci otkazali pozivnicu za skokove sa Starog mosta, zbog njegovog komentara na odluku Valentina Incka.

 draško stanivuković stav o srebrenici jasan prije poziva u mostar Izvor: MONDO

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković reagovao nakon što su mu Mostarci otkazali pozivnicu za skokove sa Starog mosta, zbog njegovog komentara na odluku Valentina Incka.

Poštovani, to što sam pružio ruku za bolju budućnost, ne znači da ću mijenjati stavove o prošlosti. Moj stav po ovim pitanjima je bio poznat i prije nego što sam dobio poziv da prisustvujem tradicionalnim skokovima sa Starog mosta. Smatram da ono što se desilo prije skoro 30 godina ne može i ne treba uticati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i saradnje”, kazao je Stanivuković, a prenosi N1.

Možda će vas zanimati

Dalje je dodao da su mnogi skakači iz Mostara bili gosti na skokovima u Banjaluci.

Moj stav je i tada bio poznat. Ja se borim protiv gušenja bilo kakvih sloboda, pogotovo kada je riječ o slobodi iznošenja ličnog stava, kao stuba demokratskog društva. U Banjaluci se tako i ponašamo, mi ne dijelimo ljude. Vi ste, da biste zadovoljili dnevno-političke potrebe, poslali ružnu poruku Banjaluci, Republici Srpskoj, ali čitavom regionu. Moja dužnost je da na ovo ne odgovorim onako kako vi želite, već da se izdignem iznad vraćanja u prošlost i nametanja koja ne donose ništa dobro. Imao sam namjeru da gledam skokove i posjetim našu sabornu crkvu u Mostaru, ako sam na skokovima nepoželjan, znam gdje to neću biti. Poštovani, mostovi su napravljeni da nas spajaju, a ne da nas dijele”, poručio je Stanivuković.

Stanivuković je juče kazao da je Inckova odluka najveća moguća katastrofa te kukavički potez. Takva izjava je dovela do toga da njegova pozivnica za ceremoniju skokova sa Starog mosta bude otkazana koja će se održati u nedjelju.

Tom prilikom, iz Organizacionog odbora Kluba Skakača u vodu “Mostari” su naveli da na Starom mostu 11. jula skokom bez aplauza “Mostari” obilježavaju Dan žalosti, te da je Srebrenica bolna rana i uvijek će biti.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE