• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Samo povlačenje nametnute odluke može vratiti BiH u pređašnje stanje

Autor Siniša Stanić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da se BiH može vratiti u pređašnje stanje samo ako se povuče nelegitimna odluka o dopuni Krivičnog zakona koju je nametnuo Valentin Incko, a koja je dovela u pitanje opstanak BiH.

 Dodik: Samo povlačenje nametnute odluke može vratiti BiH u pređašnje stanje Izvor: Srna/Snežana Samardžija

Dodik je naglasio da je za ovu odluku Incka opštepoznato da ne postoji podrška ni u međunarodnoj zajednici na šta upućuje i poslednje zasjedanje Savjeta bezbjednosti UN-a.

"BiH ne može više da upravlja međunarodni protektor. Svi treba da znaju da Republika Srpska nikada nije preduzimala radikalne poteze. Reagovali smo samo zbog pritisaka i prijetnji u odbrani svog opstanka i očuvanja Republike Srpske koja je politička realnost, a koju neki poput Incka i njegovih međunarodnih mentora uporno pokušavaju da diskvalifikuju. E, to neće moći jer je narod i rukovodstvo Republike Srpske odlučno u odbrani svog identiteta a protiv bilo kakvog protektorata koji ne postoji nigdje u Evropi, samo u BiH", istakao je Dodik.

Upitan da prokomentariše koje su naredne reakcije na ovu nametnutu odluku, Dodik je poručio da svi moraju da shvate da će sve naredne reakcije Republike Srpske biti samo odgovor na nelegitimno i uzurpatorsko ponašanje odlazećeg visokog predstavnika i dijela međunarodne zajednice.

(Srna, Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE