• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Putevi'' odgovorili Begiću: Pojedini radnici namjeravaju da ga tuže

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Odbornik PDP-a prozvao Javno preduzeće ''Putevi RS'' da na dijelu puta Banjaluka - Prijedor nisu izveli dio predviđenih građevinskih radova.

 Fotografija raskrsnice u Ramićima. Izvor: PDP

Reagujući na medijske istupe odobornika u Skupštini Grada Banjaluka Ivana Begića, koji je naveo da je u tenderskoj dokumentaciji za rekonstrukciju puta Banjaluka-Prijedor predviđena izrada novog tamponskog sloja ispod asfalta, koji je fakturisan i naplaćen, ali na terenu nije izvođen, Kostrešević je istakao da je nemoguće fakturisati nešto što nije izvedeno.

"To nije nešto što odlučuje samo jedna ili dvije osobe, pa makar oni bili i direktori ili vlasnici preduzeća", rekao je Kostrešević.

Prema njegovim riječima, bez adekvatne pripreme tamponskog sloja o kojem je riječ, ne bi bilo moguće izvesti dva projektom planirana sloja asfalta, a pogotovo "SMA" fleksibilne kolovozne konstrukcije koji se primjenjuju u projektu.

Pročitajte i ovo

"Kada je riječ o raskrsnici u Dragočaju, koju je ovaj odbornik takođe pomenuo, ova se radi po projektu, a taj projekat je uradio Grad Banjaluka, uključujući sadašnju gradsku administraciju, čiji je dio i ovaj odbornik", naglasio je Kostrešević.

On je naglasio da je ovaj odbornik u svojim medijskim istupima javno nazvao kriminalcima sve inženjere na gradilištu pomenute dionice puta, poslovođe, šefove odjeljenja, članove uprave, nadzorne organe, ljude koji rade na pripremi tenderske dokumentacije, situiranju i fakturisanju, i uopšte sve one koji učestvuju u radovima i procedurama koje se provode na ovom kapitalnom projektu.

"Da ima minimum stručnosti, znao bi da ne može istovremeno biti poznavalac svih ovih oblasti, osim ako nije profesionalni glumac po zanimanju. Trebalo bi da zna da od `Puteva` i `Kozaraputeva` koje je prozvao, direktno i pošteno živi više od 500 porodica", naveo je Kostrešević.

On je istakao da pojedini radnici na ovom projektu, namjeravaju da pokrenu tužbe za klevetu i narušavanje ugleda, saopšteno je iz "Puteva".

"Pozivamo ih sve da osude ovakve neutemeljene izjave, a pogotovo osobe poput ove, koja neosnovano bilo koga proziva jedino za radi lične promocije", rekao je Kostrešević.

Begić: Kriminal bez presedana

Iz PDP je juče, u saopštenju koje je potpisao Begić, rečeno da je "rekonstrukcija puta Banjaluka - Prijedor kriminal bez presedana, a rukovodstvo Puteva Republike Srpske i izvođač radova 'Kozaraputevi' su lopovi bez portfelja."

Begić kaže da prema njegovim saznanjima u tenderskoj dokumentaciji predviđena izrada novog tamponskog sloja ispod asfalta, koji je fakturisan i naplaćen, ali na terenu nije izvođen.

"Nevjerovatna je bahatost u Putevima Republike Srpske, jednom od ključnih preduzeća u državi. Velikopatrote su se pokazali kao odlični velikoprofiteri, a smjena kadrova u Putevima je izvršena političkom igrankom SNSD-a kako bi nahranili tajkunske hobotnice i kriminalne klanove u Potkozarju," nastavlja Begić.

Podsjeća i da su uočene mnoge nepravilnosti i u izvođenju radova na, kako je naveo, "raskrsnici smrti Ramići - Dragočaj," ali i da pored upozorenja koje je uputio "Rutingu" i "Kozaraputevima", nisu otklonjeni.

"Kao da se neko igra, posadili su semafor na pola trotoara, pa da ljudi skaču po blatu i ogradi da ga zaobiđu. Pored toga, rampa za osobe sa invaliditetom ima i jedinstven patent u vidu šahta, kako bi se invalidska ili dječija kolica što lakše zaglavila i što više otežala kretanje ljudima. Nevjerovatno i skandalozno," zaključio je Begić uz fotografije koje možete vidjeti.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE