• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ne namjeravam da se odazovem na poziv Tužilaštva BiH

Autor Dragana Božić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ne namjerava da se odazove pozivu Tužilaštva BiH na saslušanje, nakon informacije da je prijava protiv njega jedna od 29 prijava koje se odnose na negiranje genocida i ratnih zločina.

 Dodik se neće odazvati na poziv Tužilaštva BiH Izvor: Srna/Snežana Samardžija

Dodik je rekao da formiranje predmeta po nametnutim izmjenama Krivičnog zakona BiH vidi kao slijed koji ide ka raspadu BiH koja, kako kaže, ne može da živi na ovaj način u kojem se Bošnjaci raduju jer imaju visokog predstavnika koji isključivo radi protiv Srba.

On je ponovio da će svaki građanin Republike Srpske koji bude uznemiravan zbog nametnutih odredaba Krivičnog zakona BiH biti zaštićen.

"Ja nemam namjeru odazvati se, ni njima ni bilo kome drugom, ali imam namjeru ići u Sarajevo. Baš me interesuje kako će se ponašati", rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao da navodi o prijavama govore o tome šta je bio pravi cilj /visokog predstavnika Valentina/ Incka i drugih da dodatno naprave raskol.

"Mi ne priznajemo taj sud, ne priznajemo te njihove aktivnosti. Nećemo ih priznati nikada, ako misle da imaju moć da nas hapse i tjeraju po zatvorima onda nek izvole odmah da krenu, drugog načina nema. Svaki građanin Republike Srpske, za koga saznamo da je zbog toga bio uznemiravan, biće zaštićen", naveo je Dodik. 

Podsjećamo, Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH dobio je poziv iz Tužilaštva BiH za saslušanje u vezi sa prijavom za negiranje genocida, a što je kažnjivo od kada je bivši Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo zakon o zabrani negiranju genocida.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE