• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Erdogan stigao u Sarajevo, dva aviona iz Turske sletjela na aerodrom

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan stigao je danas u zvaničnu posetu BiH, a istovremeno će prisustvovati i vjenčanju ćerke lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića.

 Erdogan Izvor: Anadolija/ Murat Kula

Turskog predsjednika su na sarajevskom aerodromu, između ostalih, dočekali ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin, ministar bezbjednosti BiH Selmo Cikotić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Po dolasku u Sarajevo Erdogan je obišao grob Alije Izetbegovića, zajedno sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem.

Doček Erdogana, uz vojne počasti, planiran je za 17.30 časova ispred zgrade Predsedništva Bosne i Hercegovine, a poslije toga će se održati sastanak sa članovima Predsjedništva. 

Sarajevski mediji su objavili da je delegacija Turske u Sarajevo stigla u dva aviona, jedan je predsjednički, u kojem je osim Erdogana i njegova porodica, dok su u drugom dva ministra i ostali članovi delegacije.

Izvor: Anadolija/Elman Omic

Kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH u 17.30 sati planirana je cеrеmоniјa svečanog dоčеkа uz vојnе pоčаsti ispred Predsjedništva BiH. Sаstаnаk zvaničnih dеlеgаciја Bosne i Hercegovine i Republike Turske je u 18.30. Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Mediji u Sarajevu su objavili ranije da će Erdogan tokom posjete Sarajevu prisustvovati i vjenčanju kćerke Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA.

Prema protokolu posjete planirano je da Erdogan klanja džuma-namaz u Baščaršijskoj džamiji koju će ujedno i svečano otvoriti nakon restauracije koju je finansirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske, prenijeli su sarajevki mediji.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE