• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podnesena krivična prijava protiv Radovana Kovačevića

Autor Siniša Stanić

Radovan Kovačević, portparol SNSD-a i savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika prijavljen je Tužilaštvu BiH zbog negiranja genocida u Srebrenici.

 Podnesena krivična prijava protiv Radovana Kovačevića Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Krivičnu prijavu protiv njega podnio je glavni inspektor Federalne uprave policije Ibro Bešlija iz Sarajeva, objavili su federalni mediji.

U krivičnoj prijavi navodi se da je Kovačević, gostujući na Federalnoj televiziji 6. septembra negirao genocid u Srebrenici.

Kovačević je tada rekao da u potpunosti uvažava i najiskrenije žali za svim žrtvama zločina koji se dogodio u Srebrenici, ali jasno i odgovorno tvrdi da se u Srebrenici nije dogodio genocid, da zločin koji se dogodio u Srebrenici ne može biti kvalifikovan kao genocid, jer se ni na koji način ne može porediti sa zločinima genocida kakav se dogodio nad srpskim narodom u nezavisnoj državi Hrvatskoj, kakav se dogodio u Jadovnu i na mnogim drugim stratištima.

"Ne može se porediti sa zločinom genocida, odnosno holokausta, nad jevrejskim narodom, niti genocidom koju su Turci, koji je Turska sprovela nad Armenima", izjavio je Kovačević gostujući na FTV, prenosi "Oslobođenje".

(Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hh

Mene nije jasno da se i dalje prica o Srebrenici.Muslimani pricaju jednu pricu a Srbi drugu,koju potvrđuje i međunarodna komisija a ostatak svijeta isto tako,zna tu istu istinu.Muslimani iuvijek hoce nesto na s i l u.Pa nemoze to tako.

MONDO REPORTAŽE