• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zastrašujuće ćutanje Stanivukovića i Zolaka"

Autor Siniša Stanić

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je zastrašujuće ćutanje Draška Stanivukovića i Aleksandra Zolaka koji su prouzrokovali neviđenu krizu i doveli u pitanje ljudske živote u bolnicama širom Republike Srpske.

 "Zastrašujuće ćutanje Stanivukovića i Zolaka" Izvor: Agencija za lijekove

"Za Stanivukovića nije nikakvo čudo jer smo navikli na njegove ludosti, ali da je Zolak, kao zdravstveni radnik, ljekar, spreman da ugrozi pacijente, umjesto da ih liječi, to je zaista nedopustivo", naglasila je predsjednik Republike Srpske u izjavi za Srnu.

Ako je postojao neki proceduralni problem, ukazala je Cvijanovićeva, onda je Zolak trebalo na njega da upozori prije tri mjeseca, šest, petnaest, dvadeset ili više mjeseci, a dovesti pacijente u ovakvu situaciju je monstruozno.

Možda će vas zanimati

"Od njega bismo očekivali, u najmanju ruku, da je sad rame uz rame uz svoje kolege zdravstvene radnike i gleda kako da riješi problem umjesto što je isturio Stanivukovića, a on se sakrio u mišju rupu i ne odgovara na pozive Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske", rekla je Cvijanovićeva.

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da ova zdravstvena ustanova ima još par tona kiseonika, te da rukovodstvo ulaže sve napore da riješi ovaj problem.

Slična situacija je u većini bolnica u Republici Srpsku nakon što su Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH i njen direktor Aleksandar Zolak zabranili firmi "TGT tehnogas" da, kao i do sada, snabdijeva UKC medicinskim kiseonikom.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE