• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanovićeva, Višković i Dodik sastaju se direktorima bolnica u Srpskoj

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković sastaće se danas u Istočnom Sarajevu sa direktorima bolnica u Srpskoj.

 Cvijanovićeva, Višković i Dodik sastaju se direktorima bolnica u Srpskoj Izvor: Envato

Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH najavljeno je da će sastanak biti održan u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu sa početkom u 16.00 časova.

Teme razgovora nisu najavljene, ali mogu se lako pretpostaviti. Direktor dobojske bolnice Mladen Gajić nalazi se u pritvoru jer je uhapšen u istrazi o sumnjivim nabavkama medicinske opreme.

U proteklom periodu svi u Srpskoj bavili su se kvalitetom medicinskog kiseonika koji se koristi u bolnicama. Firma od koje je Univerzitetsko-klinički centar RS nabavljao medicinski kiseonik izgubila je dozvolu Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Direktor ove agencije, Aleksandar Zolak, uputio je niz ozbiljnih optužbi na račun ministra zdravlja RS Alena Šeranića i generalnog direktora UKC RS Vlade Đajića zbog nabavke kiseonika koji nisu pratile odgovarajuće dozvole.

U posljednjem saopštenju naveo je da ova agencija trpi pritisak "da da saglasnost kojom bi se “ozakonilo“ korištenje tehničkog, odnosno industrijskog gasa u liječenju pacijenata u RS."

Minstar zdravlja RS, Alen Šeranić, demantuje da se u bolnicama koristi tehnički kiseonik, a Vlada RS pripremila je, objavljeno je prošle nedjelje, krivičnu prijavu protiv Zolaka i svih osoba za koje navode da su plasiranjem netačnih informacija širili paniku i ugrozili zdravlje ljudi.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE