• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedorske nesuglasice: Nešić i Šarović se (ne)slažu oko kandidata, PDP ima svojih problema

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Nakon gostovanja predsjednika DNS Nenada Nešića na BN televiziji, pojavile su se prve otvorene nesuglasice oko toga ko treba biti kandidat opozicije za gradonačelnika na prijevremenim izborima u Prijedoru.

 Kandidat opozicije u Prijedoru Izvor: Dušan Volaš

Nešić je u emisiji ''Puls'' rekao da njegova stranka, kao najjača u Prijedoru, treba da odredi kandidata koji će pokušati da pobijedi na izborima, koji će uslijediti u narednom periodu jer je Dalibor Pavlović podnio ostavku zbog ''poznatih događaja.''

Ovo je u jutrošnjem saopštenju prokomentarisao predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), Mirko Šarović rekavši da „očekuje od opozicionih stranaka da ne istrčavaju i ne vrše samoreklamiranje svojih kandidata za izbore u Prijedoru jer to može otići u pogrešnom pravcu“.

„Svaka stranka ima dobrih kandidata i to jeste činjenica. Zbog toga u ovoj početnoj fazi prije raspisivanja izbora, treba stati sa isticanjem kandidatura i vlastitom promocijom, ukoliko želimo biti sigurni da pobjeđujemo vlast. Značaj Prijedora kao grada u političkom i svakom drugom slučaju je toliki da opozicija mora zbiti redove, koliko god smo različiti i koliko god ima ličnih i nekih drugih animozeta i podjela”, poručio je Šarović.

Nešić je agenciji Srna izjavio da on „nije istrčao sa svojim kandidatima, niti predložio bilo koje ime kao kandidata za gradonačelnika Prijedora”.

Nešić je još naglasio da se apsolutno slaže sa svim onim što je Šarović naveo u svom današnjem saopštenju.

Međutim, nešto kasnije DNS je medijima dostavio saopštenje predsjednika stranke u kojem Nešić tvrdi da ima podršku gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića o tome da DNS odabere kandidata. Stanivukovićmu je navodno obećao i da će dati svoj puni doprinos kampanji.

„Saglasili smo se da su izbori za gradonačelnika Prijedora velika šansa da jedinstvom opozicije i pobjedom uđemo u godinu velikih političkih promjena u Republici Srpskoj. Imajući i vidu rezultate DNS u gradu Prijedoru postigli smo punu saglasnost o tome da kandidata za gradonačelnika predloži DNS, a gospodin Stanivuković će u punom obimu dati svoj doprinos toj kampanji. U Prijedoru ćemo zajedno pokazati snagu narodne opozicije protiv odnarođene vlasti i pobjediti”, piše u saopštenju Nenad Nešića.

Centralna izborna komisija je u ponedjeljak primila zvaničnu ostavku gradonačelnika Prijedora ima od tada teče rok od 90 dana tokom kojih CIK mora raspisati prijevremene izbore za gradonačelnika.

PDP ima svojih problema

U međuvremenu Partija demokratskog progresa (PDP) isključila je iz članstva Maju Kunić, vršioca dužnosti načelnika odjeljenja za finasije grada Prijedor je je prisustvovala skupu podrške Daliboru Pavloviću. Kunićeva je rekla da je neprijatno iznenađena takvim potezom stranke u kojoj je 20 godina.

„Zamjera mi se što sam izašla na protest da podržim gradonačelnika Pavlovića, prvo ne znam zašto se to politički smatra, jer to nije politički skup, a ja sam izašla kao čovjek njega da podržim kao čovjeka i kao neko ko zna šta je gradonačelnika Pavlović uradio kao prvi član našeg tima, šta je uradio u prošlih devet mjesec,” izjavila je Kunićeva novinarima u četvrtak.

PDP je u prijedorskoj skupštini (do sada) djelovao kao podrška odborničkoj većini predvođenoj SNSD-om i pojedini kadrovi stranke su na čelu par gradskih ustanova. Osim PDP, u većini ili pri većini djelovali su Ujedinjena Srpska, Socijalistička partija, ali i Socijalistička partija Srpske (Gorana Selaka) te Pokret za Prijedor (DF i PDA). DNS i SDS su na drugoj strani.

Poveuano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE