• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović u Banjaluci obećao: Neću više dovoditi u pitanje Srpsku niti je nazivati genocidnom

Autor Dušan Volaš

Predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, izjavio je da Republiku Srpsku neće nazivati genocidnom tvorevinom, niti će je dovoditi u pitanje, jer je prihvaćena Dejtonskim sporazumom.

 Izetbegović u Banjaluci obećao: Neću više dovoditi u pitanje Srpsku niti je nazivati genocidnom Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Ona za mene postoji kao dio BiH. A, šta se tu dešavalo? Ratni zločin, etnička čišćenja, genocid 1995. To su istorijske činjenice. Ne možemo zabraniti ljudima da govore o tome. Pri tom, naravno, ne možemo osuditi srpski narod za takve stvari, čitavu Vojsku Republike Srpske, već samo one koji su presuđeni" poručio je Izetbegović nakon sjednice Predsjedništva SDA u Banjaluci.

Na konstataciju novinara da se u Sarajevu plaše otcjepljenja Srpske, a u Banjaluci ukidanja Republike Srpske, Izetbegović je rekao da se neće destiti ni jedno, ni drugo.

"Niti treba jedni druge da vrijeđamo, ni da provociramo. Treba jedni druge da poštujemo. Treba jedni drugima da pomognemo. Ja sam na jednoj konferenciji za novinare prije dva dana rekao da mi nemamo ništa protiv toga da se Republika Srpska kao i cijela BiH intenzivno gradi. Ali to treba biti u skladu sa zakonom. Recimo, centrale na Drini koje kani Srbija da gradi zajedno sa RS. Zašto ne? Ili, aerodrom u Trebinju. Zašto ne? Mi treba da pomognemo da se te investicije završe, zaposliće ljude, doći ćemo do novih energetskih resursa…", rekao je Izetbegović, prenosi Srpskainfo.

Poručio je da treba normalizovati stvari u zemlji, pomagati jedni drugima, otvarati radna mjesta, relaksirati odnose, ne praviti tenzije i okrenuti se budućnosti.

"Možda čak i dogovoriti se da ćemo prestati pričati o prošlosti. Danas sam razgovarao sa nekim ljudima, upravo Srbima, ovdje u Banjaluci u tom smjeru. Jednog dana treba podvući crtu i reći: Evo sljedeći mandat nikako ne pričamo o prošlosti. Pričamo samo o budućnosti, o tome kako da zadržimo djecu. Neće nam imati ko za dvadesetak godina zaraditi penziju. BiH će se pretvoriti u zemlju staraca i biće nam svima žao što na vrijeme nismo stali sa ovim konfliktnim politikama", zaključio je lider SDA.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mrgud

Auu sta ga naprica...vuk dlaku mijenja ali cud....vidio Bakir da vise zavadjanje naroda u BiH ne pali pa krenuo okolo do vlasti..i zato sve partije u BiH koje vladaju 20g. treba pocistiti i krenuti iz pocetka..nista nisu uradili za napredak samo za kriminal i pljacku..a imovinu oduzeti..naravno zakonski kroz zakon o porijeklu imovine koji,uzgred,isti nisu donijeli,niti ce..

MONDO REPORTAŽE