• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDA u Banjaluci: Izetbegović ''bez komentara'', Osmanović više puta spomenuo OHR

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Nakon sastanka sa poslanicima u NSRS i delegatima u Vijeću naroda, predsjednik SDA, Bakir Izetbegović nije bio raspoložen da daje izjave novinarima u banjalučkom hotelu ''Bosna''. Aktuelni politički trenutak prokomentarisao je Adil Osmanović.

 SDA u Banjaluci: Izetbegović ''bez komentara'', Osmanović više puta spomenuo OHR Izvor: Mondo - Nikolina Damjanić

Potpredsjednik i poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH rekao je da je politička situacija u BiH jako ozbiljna.

"Ovo što Dodik radi prelazi svaku moguću mjeru. Ovo je direktno kršenje Ustava i zakona, treba reagovati tužilaštvo BiH, ako ne reaguje, očekujemo OHR da reaguje," rekao je Osmanović novinarima.

On tvrdi da Dodik svojim najavama unosi nemir među građane, a da je potrebno raditi na stabilizaciji i povjerenju.

"Ako ima nekih problema oko izmjena i dopune zakona koje je donijela Parlamentarna skupština BiH onda se zna kako se pokreće procedura," rekao je, misleći na najave srpskog člana Predsjedništva da će se Republika Srpska povući iz zakona o SIPA-i, Upravi za indirektno oporezivanje, Oružanim snagama BiH...

Što se tiče ukaza predsjednice Republike Srpske kojom je tzv. ''Inckov zakon'' o zabrani negiranja genocida stavljen van snage na teritoriji Srpske, Osmanović je pozvao Kancelariju visokog predstavnika na reaguje.

"Mi prije svega smatramo da treba reagovati OHR. Taj zakon, odluku je donio OHR. OHR mora zaštititi svoj dignitet i autoritet, ukoliko to ne uradi naravno da će ovlašteni predlagači podnijeti apelaciju Ustavnom sudu," rekao je on.

U Banjaluci će se nešto kasnije održati i sjednica Predsjedništva SDA. Prilikom dolaska na sastanak u hotelu ''Bosna'' danas ranije Bakir Izetbegović je kratko rekao da se neće u toku dana sastati sa liderom SNSD Miloradom Dodikom, iako su postojale takve pretpostavke.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Drekavac

Koliko jauču da Dodik krši ustav BiH a nikako da kažu koje članove i tačke konkretno je prekršio. Možda zato što ga i ne krši?

Oz

Pa vama OHR i stranci dođoše kao roditelji.Zalosno je to koliko ste prokleti,pohlepni i nemocni,neznalice jedne.Nasto ste vi spali.

Rs

Ha ha ha.

Tu

Imate li jos kakvih zelja muslimani?Nece vam Dodik ni RS ispuniti zelje.

MONDO REPORTAŽE