• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak traži stenogram sa sjednice Vlade RS

Autor Dušan Volaš

Poslanik PDP-a u NSRS Igor Crnadak, danas je uputio poslaničko pitanje predsjedniku Vlade Republike Srpske, sa zahtjevom da mu se dostavi stenogram sa jučerašnje posebne sjednice Vlade posvećene pripremama novih zakona koji se trebaju naći na Posebnoj sjednici.

 Crnadak traži stenogram sa sjednice Vlade RS Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Prema informacijama iz medija, na jučerašnjoj posebnoj sjednici Vlade Republike Srpske pojedini ministri iznijeli su drugačija mišljenja u odnosu na ponuđene prijedloge i upozorili na moguće štetne efekte po građane i po Republiku Srpsku", rekao je Crnadak.

Crnadak kaže, s obzirom da su pojedini članovi Vlade (po njegovim informacijama) naveli da se Republika Srpska može suočiti sa nesagledivim negativnim posljedicama, međunarodnom izolacijom, kao i mogućim ograničenjima kretanja za građane, on smatra da javnost mora biti upoznata sa svim detaljima jučerašnje sjednice.

"Gospodine Viškoviću, nemojte se igrati sa sudbinom Republike Srpske i njenog naroda, javnost mora znati sve kada su ovako ozbiljne teme u pitanju. Očekujem da ću cjelovit stenogram sa jučerašnje sjednice, kao odgovor na poslaničko pitanje, dobiti u najkraćem roku, a najkasnije do sjednice NSRS na kojima će se raspravljati o prijedlozima sa posebne sjednice Vlade Republike Srpske", poručio je Crnadak.

Iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću Vlade RS nakon jučerašnje posebne sjednice Vlade saopšteno je da ekspertski timovi iz različitih oblasti imaju za cilj da do 28. oktobra pripreme prijedloge zakona u vezi sa zaštitom ustavnih prava Republike Srpske garantovanih Dejtonom, o kojima će se izjasniti Narodna skupština Republike Srpske.

Posebnoj sjednici Vlade prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE