• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šeranić o sjednici NSRS: Biće otklonjene prepreke za nabavku adekvatnog kiseonika

Autor Dušan Volaš

Stanje u isporuci kiseonika javnim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj - jedina je tačka dnevnog reda 22. posebne sjednice Narodne skupštine Srpske koja će biti održana sutra u podne.

 Šeranić o sjednici NSRS: Biće otklonjene prepreke za nabavku adekvatnog kiseonika Izvor: Vlada RS

U okviru ove tačke na dnevnom redu su i dvije podtačke - Informacija o problemima u vezi s isporukom kiseonika odgovarajućeg kvaliteta i koncentracije propisane za lijek javnim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj u vrijeme vanredne situacije, ali i Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Srpske, a u njemu je ključno - osnivanje republičke Agencije za lijekove i medicinska sredstva.

Time će, potvrdio je za RTRS ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić biti otklonjene administrativne prepreke Agencije za lijekove BiH i konačno omogućena nabavka adekvatnog kiseonika za zdravstvene ustanove u Srpskoj.

"Težnja je bila da i postojeći zakon, koji je upućen u Skupštinu, bude na neki način usaglašen sa direktivama same evropske Komisije, ali i da što manje remeti tržište, kako bismo, prije svega, privrednim subjektima dali mogućnost da normalno funkcionišu i rade, kako bismo obezbijedili sve ono što je potrebno za naše pacijente u nekom narednom period", rekao je Šeranić.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Igor Žunić izjavio je danas u Banjaluci da će na sutrašnjoj posebnoj skupštinskoj sjednici stručnjaci govoriti o kiseoniku koji se koristi za liječenje pacijenata u zdravstvenim ustanovama u Srpskoj.

"I opozicija je tražila da se o kiseoniku raspravlja u Narodnoj skupštini. Drago mi je što ćemo zajedno razmijeniti mišljenja, ali i što će stručnjaci reći sve o kiseoniku jer to zanima našu javnost." rekao je novinarima Žunić, nakon sjednice Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske.

On očekuje da će konačno na vidjelo izaći istina o kiseoniku koji se koristi za liječenje pacijenata.

Kada je riječ o Prijedlogu zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, Žunić je rekao da su ga poslanici tek dobili i da pitanje o zakonskim odredbama mora biti upućeno struci.

(Srna/RTRS)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE