• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS podnijela krivičnu prijavu protiv Zolaka: "To sam i očekivao", odgovara on

Autor Dušan Volaš

Vlada Republike Srpske uputila je danas krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, protiv Aleksandra Zolaka, direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, zbog izvršenog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

 Vlada RS podnijela krivičnu prijavu protiv Zolaka: "To sam i očekivao", odgovara on Izvor: Agencija za lijekove

U prijavi se, između ostalog, navodi da prijavljeni Aleksandar Zolak, već duži vremenski period počev od 24. septembra 2021. godine u kontinuitetu koristi svaku priliku uključujući medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH kako bi iznosio netačne, dvosmislene i neprovjerene informacije kao i informacije koje su suprotne utvrđenom činjeničnom stanju utvrđenom od strane stručnih institucija, a u vezi upotrebe kiseonika u bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj u smislu da se umjesto kiseonika koji ima medicinska svojstva za liječenje pacijenata koristi industrijski kiseonik.

U prijavi se ističe da je Zolak iznosio neistine.

"Prijavljeni je iznosio ove neistine iako je Vlada Republike Srpske odmah nakon pojavljivanja u javnosti pomenutih dezinformacija angažovala referentnu laboratoriju iz Srbije koja je izvršila uzorkovanje kiseonika koji se koristi u medicinskim ustanovama u UKC Srpske i bolnici u Prijedoru, a da su rezultati analize i ispitivanja jasno pokazali da se u obje zdravstvene ustanove koristi kiseonik koji ispunjava sve propisane uslove za liječenje pacijenata i čak da ima veći procenat medicinskih karakteristika i svojstava od onih koji su standard u farmakologiji i medicini", saopšteno je iz Vlade Srpske.

Zolak: To sam i očekivao


Povodom krivične prijave, ubrzo se oglasio i Zolak. Evo šta je izjavio:

"Iako sam imao namjeru da se više ne oglašavam po pitanju kiseonika, nakon saznanja o tome šta je Vlada RS uradila, odlučio sam da se, ipak, oglasim. Čuo sam za njihovu krivičnu prijavu, to sam i očekivao. U intervjuu prošle sedmice rekao sam da su patetični u svojim pokušajima da prikriju kriminal, odnosno zločin. Mada, sad vidim da su otišli i nekoliko koraka dalje. Strah ih je, u međuvremenu, otjerao u očaj, a očaj ih, opet, tjera da povlače ovakve poteze", naglašava Zolak.

Narodnim jezikom rečeno, istakao je, idu na sve ili ništa.

"Oni, u stvari, ne napadaju mene, Aleksandra Zolaka, nego ono što ja predstavljam, a to su istina i institucija. Njima, kakvi god da su, jasna je jedna stvar, a to je da ih u ovom konkretnom slučaju samo istina i institucije zajedno mogu kazniti. Na kraju, pošto vidimo da će Vlada RS nastaviti sa ovom pravosudnom farsom, te budući da sam direktor agencije kojoj je cilj zaštita zdravlja stanovništva, poručujem da će institucije, oličene u sudijama i tužiocima, imati priliku da zajedno sa mnom, koji će argumentovano predočiti istinu, podijele pravdu i na taj način konkretno pokažu da zakoni vrijede jednako za sve u ovoj zemlji", poručuje Zolak.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE