• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vladajuća koalicija: Slobodan Javor najbliži kandidaturi za gradonačelnika Prijedora

Autor Dušan Volaš

Slobodan Javor biće predložen kao jedan od kandidata za gradonačelnika Prijedora kao opšteprihvatljiv za sve političke subjekte okupljene oko Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), izjavio je danas predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Saša Bursać.

 Vladajuća koalicija: Slobodan Javor najbliži kandidaturi za gradonačelnika Prijedora Izvor: Printscreen/YoTube

Razgovor o zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije za ovu dužnost u Prijedoru su danas vodili predstavnici SNSD-a, SP-a, SPS-a, US-a, NPS-a, NDP-a, Demosa i Prve SDS.

"Neću sad reći da je izabran za kandidata. Još jednom ćemo se vratiti u baze svojih stranaka i, ako bude podrške, biće kandidat ispred svih političkih partija koje su ovdje. U toku iduće sedmice biće poznato to i formalno, očekujemo već početkom sedmice", rekao je Bursać na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Odgovarajući na pitanje da li su u dogovoru o zajedničkom kandidatu i predstavnici PDP-a i grupe od šest većinski bošnjačkih stranaka okupljenih u Pokret za Prijedor, koji takođe učestvuju u lokalnoj vlasti u Prijedoru, Bursać je podsjetio da je PDP juče potpisao koalicioni sporazum sa drugom stranom /SDS-om i DNS-om/, a da je Pokretu za Prijedor Javor prihvatljiv kandidat, te napomenuo da danas nisu prisustvovali sastanku zbog odsustva i da će obaviti razgovore sa bošnjačkim korpusom o kandidatu za gradonačelnika.

Duško Miletić iz SPS-a podsjetio je da je ova stranka potpisala sporazum sa sadašnjom vladajućom strukturom u Prijedoru o podršci za kandidata za gradonačelnika na prošlogodišnjim izborima i da je, shodno tome, ova stranka učestvovala na vlasti u Prijedoru, a na bazi odluke centralnih organa SPS-a da svaka lokalna organizacija ima pravo odluke kako će i s kim sarađivati radi što boljeg pozicioniranja na lokalnom nivou.

"Glavni odbor SPS-a ima sjednice sutra i prekosutra u Bijeljini i tu će biti donesen konačni stav kako djelovati ubuduće", naveo je Miletić.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE