• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đajić odbio Stanivukovićev poziv na sastanak

Autor Nikolina Damjanić

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić odbio je poziv na sastanak koji mu je uputio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković povodom dogovaranja oko isplate jednokratne novčane pomoći u iznosu od 500 maraka za zdravstvene radnike i porodilje.

 Đajić neće na sastanak sa Stanivukovićem Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Stanivuković je danas na Kolegijumu gradskog parlamenta najavio da će tokom ove ili iduće sedmice pozvati Đajića na sastanak radi isplate jednokretne novčane pomoći porodiljama i zdravstvenim radnicima.

"Nema ponovo dogovoranja o onom što je već dogovoreno. Skupština Grada je donijela jednoglasnu odluku, a Ustavni sud potvrdio da se zdravstvenim radnicima i porodiljama isplati naknada u iznosu od 500 KM. Tu nema dogovora, to je obaveza gradonačelnika, očekujem da je izvrši odmah. Za razgovore sam uvijek spreman, prije svega o tome šta je napravio i gdje je nestalo 150 miliona maraka iz budžeta koji je imao na raspolaganju ove godine, a grad nam je u gorem stanju nego ikad", odgovorio je Đajić.

Đajić je već ranije pozivao gradonačelnika da hitno isplati jednokratnu novčanu pomoć, na šta je Stanivuković odgovorio "da ne šljivi njegove ultimatume".

"Đajić neka se pozabavi funkcionisanjem Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i dugom ove ustanove od 80 miliona KM, te kašnjenjem doprinosa prema radnicima. U Gradskoj upravi ništa ne kasni i svi doprinosi za radnice su isplaćeni”, rekao je Stanivuković na vanrednoj pres konferenciji održanoj 3. novembra.

Podsjećamo,  Ustavni sud Republike Srpske odbacio je Stanivukovićev prijedlog za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluke skupštine Grada o usvajanju i izvršenju budžeta i naložio da je Grad dužan isplatiti podršku zdravstvenim radnicima i porodiljama u iznosu od 500 KM.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Psk

Đajić i Stanivuković mogu u rijaliti, mogu i u cirkus ali ni za šta ozbiljnije. Hoćemo Igora Radojičića, dosta ismijavanja sa Banjalukom i Banjalučanima

MONDO REPORTAŽE