• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ja to nisam pročitao": Stanivuković o odluci Ustavnog suda

Autor Nikolina Damjanić

Gradonačelnik Banjaluke nezadovoljan je dinamikom rada Skupštine, ali i prekidom koji je napravljen kako bi se održala pres konferencija skupštinske većine.

 Stanivuković nezadovoljan dinamikom rada odbornika Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

"Osuđujem činjenicu da se Skupština prekida kako bi jedna stranka održala pres konferenciju, a onda se ista Skupština ne nastavlja jer je neko odlučio da ima dužu pauzu za doručak ili ručak", rekao je on.

Dodao je da je poražavajuća činjenica da zasjedanje traje već duže od mjesec dana.

"Nenormalno je da imate Skupštinu koja traje 36 dana. Nema redovnih i normalnih zasjedanja jer je na snazi blokada Grada. Imamo situaciju da se ona prekida, odugovlači i slično. Pitanje je hoće li se završiti i 36. dan. Ja kao gradonačelnik ne mogu da odem na službeni put, jer sam stalno na sjednici ".

Upitan da prokomentariše odluku Ustavnog suda u kojoj je naloženo da Grad isplati po 500 KM pomoći zdravstvenim radnicima i porodiljama, Stranivuković je odgovorio da je još uvijek nije pročitao.

"Još uvijek nisam dobio tu odluku. Da bih uspio nešto kao ozbiljan gradonačelnik sa svojim timom da kažem, morao bih da pročitam. Još ništa nisam dobio napismeno. Ako je Ustavni sud Republike Srpske tako presudio mi ćemo to poštovati, ali kojom dinamikom isplate ćemo to uraditi još ne znamo. Ono što mogu reći jeste da o pravilnicima odlučuje i donosi ih gradonačelnik", rekao je Stanivuković.

Istakao je da blokada skupštinske većine šteti razvoju grada.

"Pomno sam slušao diskusiju koja je trajala četiri sata. Ova Skupština ostaće upamćena po tome da je odbila da radi važne projekte u Banjaluci i smanjenje plata funkcionerima nazivajući to 'populizmom' '', zaključio je on.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE