• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbornička većina: Pozivamo gradonačelnika isplati pomoć medicinarima i porodiljama

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić zadovoljan je odlukom Ustavnog suda prema kojoj je Grad dužan isplatiti po 500 maraka pomoći zdravstvenim radnicima i porodiljama.

 Skupštinska većina poziva Stanivukovića da ispoštuje odluku Izvor: MONDO/Nikolina Damjanić

Ustavni sud Srpske odbacio je prijedlog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića za ocjenu ustavnosti i zakonitosti budžeta grada za 2021. godinu, kao i odluke o izvršenju budžeta.

"Ono na čemu ćemo instistirati jeste to da to ne budu neki fiktivni iznosi, već da gradonačelnik to prihvati i isplati. Očekujem od njega da bude dovoljno korektan i kaže da je ovo dobra politika, te bude ispoštovana. Na skupštini je da to predloži, a gradonačelnik je tu da ispoštuje", rekao je Ilić.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić, rekao je da je na današnjem zasjedanju razmatrana bitna tačka, i to odluka o imenovanju tima za pripremu demografske politike.

"Ova odluka će dobiti potpunu podršku svih odbornika. Svi smatramo da ovo treba podržati, ali je važno da ona ne ostane mrtvo slovo na papiru", kazao je Topić.

Naglasio je da je gradonačelnik Stanivuković na zasjedanju poslao "ružnu poruku" kada je u pitanju pronatalitetna politika i isplata naknade za porodilje .

"Amandmani za isplatu naknade porodiljama su usvojeni kao dio budžeta grada, a nisu realizovani. Smatram da je objašnjenje gradonačelnika apsurdno jer on kaže da to nije urađeno zato sto nije napravljen Pravilnik koji uređuje isplatu. To je sramno i loša poruka, a porodilje su ponižene. Ovim se krše odluke Skupštine koje su obavezujuće", kazao je Topić.

Naveo je da skupštinska većina neće pristati na podjelu iznosa na dva dijela.

"Mi nismo protiv toga da se daju sredstva i za prvi rođendan djeteta ako ima dodatnih sredstava", rekao je Topić.

Izrazio je nadu da zdravstveni radnici neće dugo čekati na isplatu naknade, te da će gradonačelnik ispoštovati ovu odluku.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE