• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o Šarovićevom pozivu na dijalog: Odazvaćemo se ako...

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da mu je drago što čuje da je predsjednik SDS-a Mirko Šarović spreman da se u okviru Republike Srpske diskutuje o tome kako da se prevaziđe postojeća kriza.

 viber_image_2021-09-14_20-21-41-023 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

 Dodik je aglasio da je SNSD spreman da se odazove pozivu za takav dijalog koji bi uputio SDS.

"Podsjetio bih i njega i javnost da je SNSD uporno pozivao sve političke aktere u Srpskoj na razgovor, ali kako je javnost mogla vidjeti i SDS i PDP su odbijali takvu mogućnost do sada. Nemamo nikakav problem da inicijatori tog susreta budu partije iz opozicije, jer pitanje koje je na stolu, a to je budućnost Republike Srpske, nije pitanje o kojem treba da bude podjela na vlast i opoziciju u Srpskoj", istakao je Dodik.

Ukoliko su zaista privrženi stavu da sankcije nisu prihvatljivo sredstvo za rješavanje političkih pitanja, kako Šarović sada govori, i ukoliko su u tom stavu zaista ozbiljni, naglasio je Dodik za Srnu, onda bi Šarović mogao da kaže da ukoliko do toga dođe da se ni SDS poslanici neće vratiti da rade u zajedničkim institucijama.

"To bi bio znak i partnerima u FBiH, kao i međunarodnoj zajednici da Republika Srpska ima opoziciju kući, ali da o temama koje se tiču njene budućnosti nema opozicije i da će Republika Srpska principijelno govoriti jednim glasom, onako kako to vidimo u FBiH, u bošnjačkim političkim partijama", ukazao je Dodik.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE