• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gavrić smatra da nadležni "žmire na jedno oko": Geološka istraživanja na Ozrenu plaše stanovništvo

Autor Nikolina Damjanić

Član Predsjedništva PDP-a Stefan Gavrić smatra da nadležni organi ne preduzimaju ništa po pitanju geoloških istraživanja rude na Ozrenu i Doboju.

 geološka istraživanja na ozrenu Izvor: PDP

Gavrić ističe da nadždležni koji bi trebali da stoje na usluzi zabrinutim građanima ćute i bježe od ove teme.

"Ministar energetike i rudatstva Petar Đokić i direktor Fonda za zaštitu životne sredine Srđan Todorović ne oglašavaju se o geološkim istraživanjima, a o posjeti Ozrenu i razgovoru sa mještanima očigledno i ne razmišljaju", kaže on

On ističe da je ova situacija još više poražavajuća kada se uzme u obzir da su obojica kadrovi Socijalističke partije koja većposljednjih  nekoliko izbornih ciklusa dobija veliki broj glasova upravo u ozrenskim mjestima.

"Sramota je da su Đokiću i Todoroviću Ozren i Ozrenci bitni samo kada su izbori. U to vrijeme ih obilaze i traže glasove da bi zasjeli u svoje udobne fotelje, a sada, kad trebaju odgovarati Ozrencima i biti im na usluzi okreću glavu od njih. Zato moraju objasniti građanima zašto ne rade svoj posao i koje i čije to interese stavljaju iznad interesa Ozrena, Petrova i Doboja", navodi Gavrić.

Gavrić dodaje da je Dobojlije dodatno zabrinula najava ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca da bi u Doboju mogla biti izgrađena kafilerija za animalni otpad.

"Nakon sastanka ministra sa gradonačelnikom Doboja Borisom Jerinićem najavljeno je da bi Doboj mogao postati centar u koji će stizati sav životinjski otpad iz cijele BiH. U Doboju se već nalazi regionalna deponija, kao i veliki broj divljih deponija o kojima niko ne vodi računa pa se nakon posljednje najave s pravom postavlja pitanje da li gradska, republička i vlast na nivou zajedničkij institucija BiH od Doboja žele napraviti veliki kontejner", navodi Gavrić

Ističe da je ovo veliki problem za ekologiju, koja u ovom trenutku biva zapostavljena.

"Kad se u obzir uzme i nelegalna eksploatacija šljunka u slivu rijeke Bosne koja je prouzrokovala ekološku katastrofu dobija se potpuna slika apsolutne nebrige za ekologiju, životnu sredinu i zdravlje građana u Doboju i Petrovu. Morate shvatiti da ljudi nisu samo glasači na izborima i da vam neće dozvoliti da zagadite i potpuno uništite životu sredinu na ovim prostorima, što bi onemogućilo normalan život ljudi", zaključio je Gavrić.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE