• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemačka pozvala EU da uvede sankcije Dodiku

Autor Siniša Stanić

Njemačka vlada pozvala je danas Evropsku uniju da uvede sankcije članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

 Njemačka pozvala EU da uvede sankcije Dodiku Izvor: Printscreen

Prema navodima Rojtersa, Dodikovi pokušaji da odvoji Republiku Srpsku iz oružanih snaga BiH, pravosudnog i poreskog sistema su neprihvatljivi za Njemačku.

"Njegovi pokušaji da se odvoji su neprihvatljivi, a to znači, takođe, da sadašnji režim sankcija treba sada iskoristiti i protiv gospodina Dodika, za šta sam se zalagala ovdje (u Briselu)", izjavila je njemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok, nakon sastanka s kolegama u Briselu.

Berbok je ponovila komentare njenog prethodnika, bivšeg ministra spoljnih poslova Hajka Masa, dan prije nego što su se sastali ministri EU da razgovaraju o situaciji u BiH.

Lideri EU će detaljnije razgovarati o situaciji na Balkanu na samitu evropskog bloka s njihovim istočnim susjedima u srijedu, dodaje britanska agencija.

(Tanjug, Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jp

Bolje da pomognete svoj narod,da vam nije gladan,zedan i da smjestite Njemacke beskucnike,( a i mnogi ce postati beskucnici), i da snabdijete po povoljnim cijenama,gas,drvo i ostale energente za grijanje vasih građana.Mozda vam trebaju Srpske vode,drva ili sta tražite opet,pose mnogo godina na ovim prostorima.

..

Niste mogli prije nista Srpskom narodu,pa sada se svetite.Narod Srpski je uz rukovodstvo Republike Srpske.Cistite svoje smece i resavajte svoje probleme.Sta tražite u tuđoj kuci i tuđem dvoristu?

MONDO REPORTAŽE