• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božićni prijem u kasarni Kozara

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U kasarni "Kozara" u Banjaluci održan je božićni prijem koji su organizovali zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić i Kancelarija pravoslavnog dušebrižništva Ministarstva odbrane.

 Dodik na Božićnom prijemu Izvor: Srna/Darko Šavija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Božić svim pripadnicima Oružanih snaga BiH iz srpskog naroda izrazivši im zahvalnost za posvećenost i patriotizam u očuvanju tradicije vezane za Republiku Srpsku i Vojsku Republike Srpske.

"Zahvalan sam generalima i svim ljudima koji nas predstavljaju na jednoj izdržljivosti koja se dovodi do krajnjih granica", istakao je Dodik novinarima nakon božićnog prijema.

Dodik je rekao da su odnosi u Ministarstvu odbrane poremećeni od kada je ministar Sifet Podžić neovlašteno prekinuo zakazanu vojnu vježbu sa Srbijom.

"Smatramo da je to urađeno tendenciozno protiv srpskog naroda. U tom poglednu mislimo da se ti odnosi neće popraviti dok se te stvari ne dovedu u red", naglasio je Dodik.

On je rekao da Republika Srpska ostaje posvećena agendi koju je usvojila Narodna skupština Republike Srpske te da će se i dalje pretati u okviru te agende.

"To je niz mjera koje smo donijeli. Mi ne želimo nikakvu problematizaciju. Naša politika je politika poštivanja slova Ustava BiH. Ne osjećamo ništa dobro od onoga što je do sada se zvalo reformama. Kada su te reforme provedene, kao što je reforma odbrane, sve se stavlja u fokus da se degradiraju prepoznatljivost, vidljivost i interesi srpskog naraoda u okviru te strukture", istakao je Dodik.

Božićni prijem u kasarni Kozara
Izvor: Srna/Darko Šavija

Dodik je rekao da je zato neophodno preduzimati niz aktivnosti putem poštivanja Ustava.

"Nijedan vojnik, podoficir, oficir, general, zamjenik ministra ni ja, kao dio Predsjedništva koje je vrhovni komandant, nemamo u glavi nikav plan što bi moglo da destabilizuje ili da posmatra ili smatra da je neophodno učiniti da se upotrebi vojska kao oružana sila", rekao je Dodik.

Dodik dodaje da vojska mora ostati u kasarnama posvećena mirodobskim zadacima.

"Ovo su politički procesi, i samo politički procesi mogu riješiti ovaj problem u BiH", istakao je Dodik.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić čestitajući praznike rekao je da je ova godina u BiH teška po svakom pitanju.

"Ovo je vrijeme velikog praznika, vrijeme da jedni drugima oprostimo i da zajedno ponovo zbijemo redove i da radimo onako kako je najbolje za Republiku Srpsku i za naše društvo", rekao je Okolić.

Božićnom prijemu u kasarni "Kozara", koji su organizovali zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić i Kancelarija pravoslavnog dušebrižništva, prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukać, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske Milorad Kojić, i poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH Sanja Vulić.

Prijemu su prisustvovali i srpski generali u Oružanim snagama BiH, te vojni ataše Sjedinjenih američkih država u BiH.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE