• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reagovanje Vlade RS: Postupak protiv srpskih oficira OS BiH je licemjeran

Autor Vesna Kerkez

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović reagovao na vijest da će na zahtjev ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, protiv pripadnika OS koji su učestvovali na obilježavanju Dana Republike Srpske biti pokrenuti sudski postupci.

 Reagovanje Vlade RS: Postupak protiv srpskih oficira OS BiH je licemjeran Izvor: SRNA/Dobrila Abazović

"Pokretanje postupka Ministarstva odbrane i OS BiH protiv srpskih oficira zbog njihovog prisustva na obilježavanju 9. januara, Dana Republike Srpske, krajnje je licemjerno, zlonamjerno i doprinosi stvaranju negativnog stava srpskog naroda prema Oružanim snagama u BiH.

Očigledno je da većini institucija BiH predstavlja problem i smeta im sve što je srpsko i vezano za srpski narod. Namjerom sankcionisanja najviših oficira srpske komponente u OS BiH šalje se jasna poruka srpskom narodu da su u ovakvoj strukturi suvišni svi oni koji poštuju i čuvaju tradiciju svog naroda".

Možda će vas zanimati

Kada u Federaciji BiH proslavljaju 1. mart, tzv. Dan nezavisnosti BiH, ustanovljen na štetu i bez učešća srpskog naroda 1992. godine, kojim se BiH odvojila od tadašnje države, to je poželjno i opravdano.

Kada u Federaciji BiH slave 25. novembar, Dan ZAVNOBiH, kao dan državnosti BiH, dijela danas nepostojeće Jugoslavije, od koje su se svojom voljom 1. marta otcjepili, to je poželjno i opravdano.

A kada se u Republici Srpskoj poštuju: tradicija, običaji, jezik, pismo, kultura, vjera, srpske slave i proslave, to je neopravdano i nepoželjno.

Potsjećam da je Republika Srpska nastala 9. januara 1992.godine iz bojazni srpskog naroda da im se ne ponovi genocid iz Drugog svjetskog rata i izraz je njegove političke volje, zato su časni srpski generali svojim prisustvom obilježavanju Dana Republike Srpske pokazali svoj visoki patriotizam, svoju beskrajnu privrženost Republici Srpskoj i srpskom narodu iz kojeg su potekli“, kaže Milunović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jf

Kome se pravdaš,samo treba izaći sto pre iz zajednickih institucija,gde muslimani,terorisu Srbe i Hrvate.

MONDO REPORTAŽE