• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović i Osmanović osudili nacionalističke ispade u Doboju, traže reakciju gradskih vlasti

Autor Vesna Kerkez

Poslanici u Parlamentatnoj skupštini BiH Obren Petrović i Adil Osmanović najoštrije su osudili nacionalističke ispade koji su se dogodili u Doboju 6. januara.

 Petrović i Osmanović osudili nacionalističke ispade u Doboju, traže reakciju gradskih vlasti Izvor: Mondo/Screenshot/Youtube

Petrović i Osmanović danas su održali radni sastank u Doboju na kom su prisustvovali načelnici opština Doboj Istok, Doboj Jug, predstavnici Zeničko-Dobojskog kadnrona i glavni imam IVZ Doboj.

"U Doboju je 6. januara, dan uoči pravoslavnog Božića, grupa nacionalista organizovala kolonu auta sa srpskim zastavama i defilovala je po gradu Doboju pjevajući pjesmu 'Ne volim te Alija'", navodi se u zahtjevu upućenom gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću, načelniku PU Doboj, Forumu za bezbjednost grada Doboj te Međureligijskom vijeću Doboj.

Kako su dodali, ovaj događaj poremetio je inače dobru i godinama građenu atmosferu nacinalne tolerancije i zajedničkog života pripadnika svih nacija u Doboju.

"Kako se u inače veoma turbulentnim vremenima ne bi ponavljala ovakva dešavanja, učesnici sastanka najoštrije osuđuju opisane događaje i traže od nadležnih policijskih službi da preduzmu hitne mjere na razotkrivanju i procesuiranju učenika sramotne nacionalističke povorke u Doboju", dodaje se u zahtjevu.

Kako su istakli, od gradonačelnika takođe zahtijevaju da se zakaže radni sastanak sa načelnicima opšzina Doboj Istok, Doboj Jug, Tešanj, Gračanica i Usora kako bi se ponovo stvorili uslovi za vraćanje međunacionačnog povjerenja i ponovo uspostavi nacionalna i vjerska tolerancija.

(MONDO/Nezavisne)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

...

Sjedis u Sarajevu Obrene u parlamentu,dali si se ikada ti ili neko od tvojih prijatelja muslimana,zauzeo za ono malo Srba u Sarajevu,nisi jer si njihov,bio i ostao.Doboj nije tvoj ili od tvojih prijatelja a sada se ti zauzimas za njih.Treba tebe Dodik s..nuti n..om u g..icu iz stranke,da ne izgubi izbore u Doboju zbog takvih izdajnika.

Fi

Zasto Obrene nebi tebe i tvog prijatelja adila kad je onaj u Decembru u Doboju puco iz puske i viko tekbir....

Te

Dok si bio nacelnik u Doboju,isto si vuko muslimanima a to i dan danas ciniš.Sram te bilo Petrovicu,prodao si vjeru za fotelju.Dali je Adil osudio u Doboju nosenje ratnih zastava sa ljiljanima ili pripremanje exscesa u BL za vrijeme proslave 9 januara.Gori je Dodik što te on sebi uzeo,sutra bilo koji lider da dođe na vlast,peces njemu.

Speci64

Jedna pjesma narodna uznemirala muslimane a trening kampovi na igmanu bjelasnici i koje kuda po njihovoj federaciji uz povike alah uegber i pjesme da ce sve srbe otjerati preko drine po njima to u redu .oni su izgubili kompas definitivno

MONDO REPORTAŽE