• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjedništvo BiH: Zahvalnost USAID-u za brojne projekte

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Članovi Predsjedništva BiH danas su u Sarajevu na sastanku sa administratorom Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ Samantom Pauer pozdravili brojne projekte koje Vlada SAD implementira putem USAID-a, kako bi pružila pomoć svim nivoima vlasti u BiH.

 Predsjedništvo BiH Izvor: Predsjedništvo BiH

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i bilateralnim odnosima i saradnji između BiH i SAD, a članovi Predsjedništva su zahvalili Vladi SAD za kontinuiranu podršku i pomoć na reformskom putu BiH.

Pauerova je naglasila snažnu posvećenost i podršku SAD BiH u suprotstavljanju korupciji, unapređenju demokratskih reformi i vladavine prava, te stvaranju novih ekonomskih prilika za građane BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

U saopštenju se navodi da je Pauerova ponovila partnersku ulogu SAD i nastavak dugogodišnje saradnje u izgradnji prosperitetne budućnosti u funkcionalnoj BiH.

Sastanku su prisustvovali ambasador SAD u BiH Erik Nelson, vršilac dužnosti pomoćnika administratora USAID-a za Evropu i Evroaziju Margot Elis i direktor Misije USAID-a u BiH Kortni Čab.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE