• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović odbio poziv Čubrilovića, traži povlačenje zaključaka Narodne skupštine RS

Autor Dušan Volaš

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u odgovoru na poziv predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića da se obrati na sjednici, zatražio je da se povuku zaključci Narodne skupštine i dodao da će SDA predstavljati poslanici ove stranke u parlamentu Srpske.

 Izetbegović odbio poziv Čubrilovića, traži povlačenje zaključaka Narodne skupštine RS Izvor: Vedran Ševčuk /MONDO

Izetbegović je u pismu naveo da svi u SDA "žele što skoriji izlazak iz krize".

"Sve što je potrebno jeste da niko ne dovodi u pitanje neupitne vrijednosti i kategorije - Ustav BiH, presude Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava, Dejtonski mirovni sporazum, uključujući i nezaobilaznu poziciju visokog predstavnika, Evropsku konvenciju o osnovnim ljudskim pravima i slobodama, te da ne diskriminišemo jedni druge na etničkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi", dodao je Izetbegović.

On je predložio da već na narednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske "kao prvi korak u ovom smjeru" bude stavljen van snage Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske, te zaključci kojima se, kako tvrdi, "krši Dejtonski mirovni sporazum i podriva ustavnopravni poredak BiH".

Izetbegović je zahvalio Čubriloviću za poziv da se obrati na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o temi političko-ekonomske situacije u BiH.

"Kao što znate, ja sam član Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i na tom tijelu smo već diskutovali o toj temi i uvjeren sam da ćemo i nastaviti jer blokada koja je bespotrebno nametnuta nikome ne donosi dobro", naveo je Izetbegović.

On smatra da iznalaženje najprihvatljivijih rješenja za BiH može biti razmatrano samo u Parlamentarnoj skupštini BiH i ostalim nadležnim institucijama BiH.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tu

Znao si da se nece odazvati tvom pozivu.Dokle ce poslanici i predstavnici iz RS,da se ponizavaju i moljakaju,jesmo li vas zato birali.Nista niste bolji od Borenovica i Sarovica.Presjecite vise i nemojte narod praviti budalama.Vi se igrate aman,toplo hladno.

MONDO REPORTAŽE