• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanić traži ostavke zbog slučaja u dječijem domu: Zapošljavanje i kontrola radnika mora biti rigorozno

Autor Dušan Volaš

Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS, smatra da je za propuste u Domu Rada Vranješević odgovornost na ministru zdravlja i socijalne zaštite, njegovom pomoćniku za socijalnu zaštitu kao i direktoru doma. "Tražimo njihovu ostavku", poručio je.

 Stanić traži ostavke zbog slučaja u dječijem domu: Zapošljavanje i kontrola radnika mora biti rigorozno Izvor: SDS

Prema njegovim riječima, država bi trebalo da bude majka svoj djeci bez roditeljskog staranja, ali, kako navodi, kod nas je izgleda maćeha.

"Partijsko zapošljavanje, sumnjive konkursne procedure dovode vrlo sumnjive osobe jako blizu nezaštičenoj djeci i to je proizvelo ove strašne događaje. Vlada, ministarstvo i uprava doma umjesto da budu druga majka nezaštićenoj djeci, postali su im maćeha", rekao je  Stanić, saopšteno je iz SDS-a.

On kaže da djelovanje može biti preventivno i korektivno, a preventivno djelovanje je poduzimanje koraka prije nego što nastane problem.

"Uvijek uz stado jagnjadi idu vukovi. Tako gdje su god djeca, tu se privlače pedofili, u školama, u sportu, u muzici, u domovima za djecu.... Proces zapošljavanja i kontrola zaposlenih po tom pitanju mora biti rigorozan,a a kazne drakonske", poručio je Stanić.

On kaže da je slučaj u Domu Rada Vranješević očigledno korektivno djelovanje institucija, jer je problem već eskalirao.

"Ministarstvo i uprava doma bi trebalo da mijenjaju djeci roditelje, koliko je to moguće. Ovakva kašnjenja u djelovanju su nedopustiva. Кad već nalažete kontrolu, obavite je i u ustanovama u kojima se problem nije desio. Uradite to preventivno, kako se ne bi desilo u budućnosti", zaključio je Stanić.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE