• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbori za MZ u Banjaluci: Na listama odbornici, gradonačelnikovi savjetnici, direktori...

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradska izborna komisija Banja Luka objavila je ovjerene kandidatske liste za predstojeće izbore savjeta mjesnih zajednica, a zanimljivo je da se pojedinim listama nalaze odbornici i druge manje ili više politički angažovane i poznate ličnosti.

 Liste za izbore za mjesne zajednice Izvor: Vedra Ševčuk, mondo.ba

Zamjenica gradonačelnika Milada Šukalo nalazi se na listi u mjesnoj zajednici Nova Varoš ispred liste ''Za naša naselja - Nova Varоš'' u kojoj su okupljene PDP i druge stranke koje podržavaju gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, а Anja Ljubojević, kandidat SNSD na lokalnim izborima 2020. godine i mlada atktivistkinja ove stranke je na listi ''Naša Nova Varoš'' u kojoj su grupisane stranke odborničke većine iz Skupštine Grada.

Davor Dragičević i Sofija Grmuša su na listi ''Pokreta pravde'' u mjesnoj zajednici ''Lauš 1'', a u susjednom ''Laušu 2'' jedan od kandidata liste ''Za naša naselja - Lauš 2'' je Diana Cvijić, koja je bila dio ''Tima za reviziju'' gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića.

Povezano

Savjetnica gradonačelnika Banjaluke sa socijalnu i kulturnu politiku Mirna Savić-Banjac kandidat je u mjesnoj zajednici Petrićevac. Ona je takođe na listi ''Za naša naselja''. U ovom naselju na posebnoj listi PDP je Jovo Savanović (odbornik u Skupštini Grada). PDP ima posebne liste u još nekim mjesnim zajednicama.

Na listi PDP u mjesnoj zajednici Paprikovac je Velibor Vukajlović, v.d. direktora ''Akvane''.

Još jedan odbornik, Saša Lazić (Banjaluka zove) na listi je ''Za naša naselja - Starčevica'' u najvećoj banjalučkoj mjesnoj zajednici.

Ovjerene kandidatske liste su, pored internet stranice Grada Banjaluka, izložene i na oglasnim tablama pripadajućih mjesnih zajednica.

Komisija je pozvala ovlaštene predlagače i kandidate na objavljenim listama, da izvrše uvid u ispravnost i ličnih podataka (prezime i ime), kao i ispravnost podataka u nazivu ovlaštenih predlagača.

U slučaju uočavanja eventualne greške u podacima, neophodno je da o istoj, što prije, a najdalje do ponedjeljka, 14. februara do 16.00 bude obaviještena Gradska izborna komisija.
Ovjerene kandidatske liste za sve mjesne zajednice pogledajte OVDJE.

Podsjećamo, izbori za savjete mjesnih zajednica biće održani 20. februara u svih 57 mjesnih zajednica na području grada Banjeluke.

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE