• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begić se ne vraća u Skupštinu Grada: ''Neće me biti u politici barem godinu dana''

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Bivši odbornik Partije demokratskog progresa Ivan Begić neće se vratiti u Skupštinu Grada jer je Centralna izborna komisija BiH već dodijelila mandat drugom odborniku.

 Begić se ne vraća u Skupštinu Grada: ''Neće me biti u politici barem godinu dana'' Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

''Mandat je dodijeljen novom odborniku i taj proces se sada ne može vratiti nazad", rekao je Begić za Mondo komentarišući jučerašnje informacije da je podnio zahtjev da se proces prestanka mandata zaustavi.

Bivši odbornik dodaje da će napraviti pauzu u politici od ''najmanje godinu dana".

Begić je u decembru prošle godine objavio da predaje odborničkim mandat, napušta politiku i Partiju demokratskog progresa zbog afere sa kompromitujućim snimcima.

U gradskoj skupštini Begića je zamijenio Nemanja Kondić.

Ranije je prijavio da ga nepoznate osobe ucjenuju, te je izvještaj o tome dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Begić je juče za više kriminalnih djela, između ostalog i ucjene, optužio narodnog poslanika Milana Radovića, politikologa i aktivistu Stefana Blagića, zatim Gorana Kosa, vlasnika ''Media Marketa", Njegoša Tomića i još neke pojedince.

PDP: Begićevi stavovi lični

Stavovi koje je juče iznio Ivan Begić su njegovi su lični stavovi i nemaju veze sa Partijom demokratskog progresa, rekli su u ovoj partiji.

"Navodi koje je bivši odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivan Begić danas iznio u javnost, a tiču se pokušaja diskreditacije pojedinih funkcionera i poslanika SDS-a i PDP-a, njegovi su lični stavovi i nemaju veze sa našom partijom", rekla je portparol PDP-a Anja Petrović, saopšteno je sinoć iz ove stranke.

Petrovićeva kaže da je Begić prije skoro dva mjeseca podnio ostavku na sve pozicije u stranci i PDP nema nikakve veze sa njegovim istupom, koji je njegov lični stav, kao i odluka da ovako nastupi.

"Očekujemo da istražni organi rade svoj posao i na čistac dovedu čitav slučaj koji traje još od septembra prošle godine", ističe Petrovićeva.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE