• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik čestitao Dan državnosti Srbije, prisustvuje proslavi u Orašcu

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i građanima Srbije Dan državnosti, 15. februar, poželjevši Srbiji prosperitet na svim poljima. Dodik prisustvuje proslavi u Orašcu.

 Dodik ne ide na obilježavanje Dana državnosti Srbije u Orašac Izvor: Srna/Snežana Samardžija

"Srbija je svake godine ekonomski i politički sve jača i zahvaljujući tome je postala lider u regionu na šta smo mi iz Republike Srpske izuzetno ponosni. Sa iskrenim uvjerenjem da će Srbija nastaviti da se kreće putem daljeg razvoja i napretka želim da, kao i do sada, predano radite na jačanju političkih i ekonomskih kapaciteta Srbije i njene poziciji kako u regionu, tako i na i međunarodnoj političkoj sceni", istakao je Dodik u čestitki, prenosi Srna.

On je izrazio uvjerenje da će bratske veze, povjerenje i podrška koja povezuje Srbiju i Republiku Srpsku biti još snažnije, na dobrobit svih građana sa obje strane Drine.

Dodik je izrazio zahvalnost predsjedniku Srbije i cjelokupnom državnom rukovodstvu na brojnim projektima koji su realizovani u Republici Srpskoj, kao i nesebičnoj pomoći u proteklom periodu, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

U Srbiji se danas obilježava Dan državnosti, spomen na dva važna događaja iz njene istorije koja su se desila na Sretenje, 15. februara 1804. i 1835. godine - početak Prvog srpskog ustanka i proglašenje Sretenjskog Ustava, jednog od najdemokratskijih u 19. vijeku.

Delegaciju Republike Srpske predvode Cvijanovićeva, Višković, Dodik

U ime Republike Srpske u Orašcu će biti i predsjednica Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović.

Predsjednica Cvijanović u Orašcu će biti odlikovana Ordenom Republike Srbije na lenti.

Dodik je u nedjelju - povodom medijskih navoda da ambasadori zemalja EU ove godine neće prisustvovati obilježavanju Dana državnosti Srbije u Orašcu zbog najavljenog njegovog dolaska - rekao da vlade Srpske i Srbije već osam godina zajednički obilježavaju važne datume, među kojima je i Dan državnosti – Sretenje, "te da mu nije ni palo na pamet da ne prisustvuje predstojećim svečanostima".

"Nisam se ni uputio u taj problem. Naravno da ću biti na obilježavanju, jer ne vidim ni jedan razlog zbog kojeg ne bih tamo bio prisutan, kao i rukovodstvo Republike Srpske",rekao je Dodik novinarima u Laktašima 12. februara. 

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što se ove godine opredijelio da jedno od najvećih priznanja Srbije dodijeli predsjedniku Srpske Željki Cvijanović.

(Napomena: ispravka prvobitne vijesti objavljene u 10:15)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE