• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik napustio sjednicu Predsjedništva zbog Ukrajine

Autor Nikolina Damjanić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je sjednicu Predsjedništva, jer druga dva člana nisu željela ponovo raspravljati o stavu u vezi sa situacijom u Ukrajini, jer je Dodik tražio da BiH bude neutralna.

 Dodik napistio sjednicu predsjedništva bih Izvor: Predsjedništvo BiH

"Na početku sjednice Predsjedništva BiH Milorad Dodik je zatražio izmjenu dnevnog reda i zauzimanje stava Predsjedništva BiH u vezi sa situacijom u Ukrajini. S obzirom na to da su druga dva člana odbila raspravu, Dodik je napustio sjednicu", napisao je njegov savjetnik Radovan Kovačević.

Dodik je zatražio da BiH bude neutralna, što su Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, i Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva, odbili.

Dodik je u izjavi novinarima nepomenuo da je na sjednici rekao da je protiv svih predloženih tačaka dnevnog reda, te najavio i moguće pokretanje mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog interesa ako druga dva člna Predsjedništva zloupotrijebe njegovo odsustvo.

"Udruženi poduhvat koji čine DŽaferović, Komšić, Bisera Turković i ostali koji su na toj liniji krše Ustav BiH, ohrabreni od određenih evropskih i američkih struktura. U istom scenariju koji se ovdje dešavao 1992. godine, prema kojem, smatraju da je jedino ispravno ono što oni smatraju da treba da bude sprovedeno", naveo je Dodik.

On tvrdi da je svaki pokušaj da se očuva ustavna struktura BiH danas srušen, te je apsolutno neizvjesno na koji način će se moći nastaviti dalje.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE