• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turkovićeva odgovorila Dodiku: BiH nije od juče, osudite nasilje i rat

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas BiH nema jedinstven stav jer spoljnju politiku kroji SDA preko svojih saradnika "a posebno preko Bisere Turković".

 bisera turković odgovorila miloradu dodiku: osudite nasilje i rat u ukrajini Izvor: MVP BiH

Na njegove izjave je reagovala ministarka spoljnjih poslova BiH Bisera Turković. 

"Bosna i Hercegovina ima Ustav, zakone i međunarodne sporazume koji su iznad bilo kojeg političara, pa i onih koji blokadama i ucjenama nanose štetu građanima. Sve ono što radim kao ministarka spoljnjih poslova je u skladu sa Ustavom, zakonima, međunarodnim ugovorima i strateškim dokumentima. Na sve njih su potpis stavili predstavnici građana i svih konstitutivnih naroda i ostalih u Bosni i Hercegovini. Obaveza svih je da ih poštuju i sprovode", napisala je Turković, a prenosi Klix.

Ona je podsjetila Dodika da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, u ime BiH potpisao Nikola Špirić, a po tom sporazumu BiH mora usaglašavati spoljnju politiku sa EU, dok je Partnerstvo za mir koje je trasiralo put BiH ka NATO je prije 15 godina potpisao Nebojša Radmanović.

"Gospodine Dodik, BiH nije od juče, starija je od neodgovornih dnevno-političkih manipulacija i dezinformacija. Umjesto da osudite nasilje i rat, pokušavate, očito u nečijem tuđem interesu, relativizirati jasan stav BiH, a sigurna sam i stav svih njenih građana protiv rata i sukoba bilo gdje u svijetu pa i u Ukrajini", poručila je.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE