• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešić zvanično najavio kandidaturu, pa uporedio Vukanovića sa Komšićem

Autor Brankica Spasenić

Kandidat DNS-a za člana Predsjedništva BiH na predstojećim Opštim izborima 2022. godine biće predsjednik ove stranke Nenad Nešić, dok će kandidat za predsjednika Republike Srpske biti Radislav Jovičić.

 Nenad Nešić i Radislav Jovičić kandidati DNS Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Odlučeno je ovo danas na sjednici Predsjedništva ove stranke.

Ova stranka će samostalno učestvovati na izborima na svim nivoima vlasti, poručeno je nakon sjednice predsjedništva.

Generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić je rekao da su nakon više sastanaka sa opozicijom, te strpljivih pokušaja objedinjenog nastupa, došli do zaključka da nema napretka ni dogovora.

Poručio je da su “shvatili poruku” da se na njih ne računa, osim potrebe za podrškom DNS-a i njihovih glasača.

“Nikome nismo zatvorili vrata za razgovor, DNS ima svoju prošlost, sadašnjost, ali i budućnost. Danas je DNS opoziciona stranka sa jasnom politikom”, dodao je.

Poručeno je da su prvi ljudi stranke spremni da nose teret kampanje i izbora.

Radislav Jovičić je kazao da on, niti Nešić, nisu isticali svoju kandidaturu, nego da je to tražilo stranačko članstvo, što su oni prihvatili.

“Dolaze izazovna vremena. Nismo spremni žrtvovati RS za bilo šta, spremni smo izgubiti i našu političku partiju, ako treba”, poručio je Jovičić.

Nenad Nešić je kazao da su iz DNS-a rekli “ne” Miloradu Dodiku da bi promijenili stvari u RS, te da je jedan put u RS njegov put koji ide u izolaciju, a da je drugi onih koji bi samo da zamijene Dodika.

“Opozicija je postala talac srpskog Željka Komšića - Nebojše Vukanovića. RS je u užasnoj situaciji ako danas bira između Dodika i Vukanovića. I jedan i drugi misle da im RS pripada i da je u funkciji njih dvojice”, poručio je Nešić.

Ocijenio je da su oni nacionalna ali i racionalna opozicija, koja poziva na dijalog, te da koliko žele dobro Republici Srpskoj, ništa manje ne žele ni BiH, ali da je Republika Srpska “crvena linija” za ovu stranku.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić poručio je krajem decembra da "ostavlja opoziciji" rok do januara da se dogovore sa ovom strankom o kandidatima inače će formirati ''treći blok'' u Republici Srpskoj.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Rijetko odvratan tip.

Mirko

Dodikov igrac, samo zele da razvodne opoziciju i rasprse glasove.

.,-"?

Kada bi kojim slucaje glasali za Nešica,dali bi opet šutao pare a narod nema za ručak.Nevjerujem da bi takve ljude trebalo birati na neke kljucne pozicije,jer svaki politicar treba se pokazati kao razuman,pošten,uvažavati volju birača a ne silu i bahatost i gledati i trebati birače kad njima trebaju.

MONDO REPORTAŽE