• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EUFOR raspoređuje snage: Novi konvoj stigao u BiH (VIDEO)

Autor Dušan Volaš

Konvoj EUFOR-ovih oklopnih vozila i kamiona viđeni su danas na putevima BiH. Očevici prenose da je najmanje 10 oklopnih vozila, 8 kamiona i jedna cisterna na putu za bazu EUFOR-a u blizini Sarajeva.

 Euforova oklopna vozila i kamioni u BiH Izvor: Prinscreen/YouTube/Avaz TV

Sarajevski mediji navode da je danas u popodnevnim časovima na graničnom prelazu Šamac ušla kolona oklopnih vozila, koje prevoze kamioni. Između ostalog, dovezena su suamerička Hamvi vozila, kao i Piranha i BRDM 2 koji će biti dio vojne pomoći Oružanim snagama BiH.

Nije poznato kako i gdje će ova vozila biti raspoređena, a nakon što su ušli u BiH, građani su ih snimili još u Maglaju i Zenici.

Prošle sedmice u Bosnu i Hercegovinu stiglo je 500 vojnika EUFOR-a koji će biti smješteni u kampu Butmir kod Sarajeva. Takođe, u sklopu navedenih aktivnosti je objavljeno da će u narednim sedmicama iznad BiH biti izvedeno nekoliko trenažnih letova mlaznih aviona.

Iz EUFOR-a su nedavno saopštili da bi pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnom nivou mogla potencijalno uzrokovati nestabilnost u Bosni i Hercegovini.

"Raspoređivanje ovih snaga je mjera predostrožnosti, koja se poduzima u cilju jačanja stabilnosti u BiH, tako što će se pozicionirati dovoljan broj sposobnih snaga u zemlji koje će pružati podršku bh. institucijama pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja", navedeno je.

Zvaničnici EUFOR-a ranije su u dva navrata naglasili da u BiH nema bezbjednosnih problema već da su oni isključivo politički.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE