• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konaković pojasnio stav o Domu i Vijeću naroda, usput optužio Dodika za etničko čišćenje

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik "Naroda i Pravde" Dino Konaković je pojasnio svoj stav o smanjenju Doma naroda Federacije BiH prilikom čega je kazao da on nije protiv redukovanja tog doma, već da ga ne treba prilagođavati Vijeću naroda Republike Srpske i da proces treba ići obrnuto.

 Konaković o Domu i Vijeću naroda Izvor: Anadolija/ Nihad Ibrahimkadić

Usput je optužio i lidera SNSD i srpskog člana Predsjedništva BiH za "etničko čišćenje u Republici Srpskoj",

Predsjednik NiP-a je, nakon što je prenesena njegova izjava o tome da u sklopu razgovora i izmjenama izbornog zakone - koji su danas završeni neuspješno - ne želi podržati uređenje federalnog Doma naroda na isti način kako je to urađeno u drugom entitetu u BiH, tražio da pojasni svoj stav navodeći da se on bori za redukovanje Doma naroda FBiH, a ne da je protiv toga.

Takođe naglašava da je od početka to primarni interes NiP-a da Dom naroda ne bude drugi Predstavnički dom koji će kočiti sve procese.

"O tome javnom govorim svaki dan i ježim se od pomisli da neko zagovara da to svedemo na Vijeće naroda Republike Srpske koje u tom slučaju svi zajedno legitimišemo i priznajemo kao jedan dobar proces", rekao je Konaković, prenosi Klix.

Dodao je da je to danas tako, ali da to ne znači da se ne može tražiti promjena načina odlučivanja ove institucije.

"Dok sam živ boriću se da taj loš proces u RS se popravi, a nikako da se ovaj u Federaciji izjednači", rekao je Konaković.

Istakao je da ako bi već došlo do izjednačavanja ovlašćenja ovih institucija, da Vijeće naroda treba dobiti veća ovlašćenja u skladu s ovlašćenjima Doma naroda FBiH.

"Možete li zamislite kakva će biti reakcija Dodikovog režima kad mi iz Federacije predložimo taj model i potpuno ga legitimišemo", rekao je Konaković.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hi

Prvo,Dodiku nisi ni do skocnog zgloba a do koljena kad porastes,skute da mu ljubis.Drugo, da tvojim venama ne teče Srpska krv,kad toliko volis RS i za nju se "toliko boris"? Muslimanska je politika takva,da gdje moraju popustiti, oni odmah upetljavaju RS i Srpski narod.Zmamo mi da ti voliš Republiku Srpsku,bolje nega cijelu BiH.

MONDO REPORTAŽE