• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vrijeme je da se uskladimo sa policijama u svijetu"

Autor Nikolina Damjanić

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, komentarišuću najavljene izmjene Krivičnog zakona RS, rekao je da je vrijeme da se stvari promijene i da se Policiji RS omogući da radi u skladu sa dostignućima koje koriste policije u svijetu.

 Lukač oi najavi novog izbornog zakona Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

S tim u vezi, smatra ministar, vrijeme da određene zakonske norme budu izmijenjene.

"Mi smo nekada imali mnogo bolje određene norme koje je policija primjenjivala. Jednom tranzicijom, koja se desila na ovim prostorima, došli smo do nekih drugih rješenja. Počeli smo da primjenjujemo neko anglosaksonsko pravo u kojem se mnogi nisu snašli u tim poslovima, ali mislim da je apsolutno došlo vrijeme da promijenimo neke stvari u skladu sa dostignućima koje druge svjetske policije primjenjuju u svom radu", rekao je Lukač.

Najavio je da će nova zakonska rješenja omogućiti mnogo brži, efikasniji i bolji rad policije, a sve u cilju zaštite građana kako bi se zakonske norme sprovodile na pravi način.

"Očekujem određene promjene koje će da idu na bolje, da bi dobili bolja rješenja kojim policija može brže i efikasnije da djeluje. Svakako ćemo formirati određene radne grupe stručnih lica koja će iznijeti određene prijedloge", navodi Lukač, napominjući da će se o svemu izjasniti Narodna skupštine RS, ali i javnost na javnim raspravama.

Lukač, kao i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ranije su najavili nove izmjene Krivičnog zakona RS.

Najave dolaze nakon ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave u Prijedoru Radenka Bašića, a uporedo su se pojavile sumnje u moguću saradnju policajaca sa kriminalcima.

Dok Dodik najavljuje pooštravanje kazni za počinioce krivičnih djela na štetu ovlaštenih službenih lica, Lukač je rekao da je spreman da podrži novo zakonsko rješenje da se oštrije sankcioniše svaki policajac za kojeg se dokaže da je bio umiješan u kriminal ili odavao informacije osobama osumnjičenim za krivična djela.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE