• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija u RS pozvala birače da glasaju za Vučića, Stanivuković snimio i video ''pogledajte semafor"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Lideri opozicije u Republici Srpskoj, juče i danas su pozvali birače na izborima u Srbiji da glasaju za predsjednika Aleksandra Vučića i listu Srpske napredne stranke. Podrška je stigla i od gradonačelnika dva najveća grada.

 Opozicija u NSRS - Nešić, Šarović, Selak i Borenović Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Lideri Srpske demokratske stranke, Partije demokratskog progresa, Demokratskog narodnog saveza i Socijalističke partije Srpske pružili su otvorenu podršku Vučiću i SNS-u.

Predsjednik DNS Nenad Nešić u saopštenju dostavljenom medijima navodi da je Vučić garant mira i stabilnosti za srpski narod u periodu velikih globalnih izazova.

"Republici Srpskoj potrebna je jaka Srbija. Srbija kojom upravlja predsjednik Vučić svojim ekonomskim rezultatima, ulaganjima u infrastrukturu i reformama bila je dovoljno jaka da podrži nas u Republici Srpskoj svaki put kada nam je ta podrška bila potrebna", saopšteno je iz DNS.

Nešić smatra da je Vučić jedini garant daljeg jačanja Srbije i veza sa RS, a da je glas za njega podšrka razvoju i slobodi cijelog srpskog naroda.

Predsjednik SDS, Mirko Šarović, juče je izjavio da ta stranka takođe podržava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku i da je to stav Predsjedništva SDS.

"Željeli bismo da vidimo predsjednika Vučića i Srpsku naprednu stranku ponovo na vlasti u Srbiji. Jedan broj građana iz Republike Srpske koji su članovi Srpske demokratske stranke iskoristiće pravo glasa u Srbiji i mi ih pozivamo da svoj glas daju Srpskoj naprednoj stranci", bila je Šarovićeva poruka nakon sjednice Predsjedništva SDS.

U slično intoniranom saopštenju javnosti je poruku prenio i predsjednik PDP, Branislav Borenović.

"Jaka Srbija sa sobom nosi sigurnost Republici Srpskoj, a postojana Srbija, koja je spremna pružiti ruku saradnje i voditi mudru međunarodnu politiku, nosi stabilnost i cijelog regiona", rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović.

PDP, navodi se, pruža punu podršku politici predsjednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, s kojom sarađuju u okviru evropskih i svjetskih asocijacija stranaka centra i desnog centra, "a u kojima SNS ima veoma značajnu ulogu".

Borenović je rekao da je Srbija mnogo učinila za Republiku Srpsku prethodnih godina izdvajajući donacije gradovima i opštinama u Republici Srpskoj, kao i opštinama u FBiH u kojima žive većinski Srbi i da je to samo dio onoga što je učinjeno.

Podsjetio je da je po izbijanju pandemije virusa korona, Srbija donirala osnovnu medicinsku opremu, a da se ne može zaboraviti da su otvorili vrata svim građanima Bosne i Hercegovine za vakcinaciju protiv korone, dok ovdje nije bilo niti jedne vakcine.

"I danas, kada nam prijeti kriza u nabavci osnovnih životnih namirnica, Srbija je osigurala dovoljno toga, da možemo osjećati sigurnost. Uradićemo sve da dođe vrijeme da se ne moramo oslanjati na maticu, nego da i mi osnažimo, da možemo razmijenjivati nova znanja i dobra iskustva", poručio je Borenović.

Podrška je stigla i od gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i Bijeljine Ljubiše Petrovića. Stanivuković je čak snimio video koji je varijacija na Vučićev predizborni spot ''Pogledajte semafor".

Stanivuković podržao Vučića
Izvor: YouTube

Predsjednik SPS, Goran Selak, saopštio je da lista ''Zajedno možemo sve'' i predsjednik Vučić zaslužuju podršku.

"Za Republiku Srpsku je uvijek bilo i biće od najvećeg značaja da Srbija bude razvijena, jaka i stabilna. Zato našu podršku imaju oni koji su pokazali rezultate i koji su učinili mnogo ne samo za Srbiju, već i za Srbe ma gdje živjeli, a to su ljudi sa liste 'Zajedno možemo sve' i predsjednik Aleksandar Vučić", istakao je Selak.

U trci osam predsjedničkih kandidata

U Srbiji u ponoć počinje izborna tišina uoči parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora, koja će trajati do nedjelje 3. aprila u 20.00 časova, kada se zatvaraju biračka mjesta.

Birači će na vanrednim parlamentarnim izborima u nedjelju moći da glasaju za 19 lista, za osam predsjedničkih kandidata, a Republička izborna komisija dužna je da zvanične rezultate saopšti najkasnije do 7. aprila u 20.00 časova. Pravo glasanja imaće oko 6,5 miliona građana.

Državljani Srbije u inostranstvu glasaće na 77 glasačkih mjesta u 35 država.

U trci za predsjednika Srbije ove godine su aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kandidat grupe građana "Za ujedinjenu, pravednu i stabilnu Srbiju" Zdravko Ponoš, kandidat grupe građana "Srpski patriota" Miša Vacić, kandidat koalicije "Suverenisti" Branka Stamenković.

Kandidati za predsjednika Srbije su i Milica Đurđević Stamenkovski ispred Srpske stranke Zavetnici, zatim kandidat koalicije za Kraljevinu Srbiju – DSS Miloš Jovanović i kandidat koalicije Dveri i POKS-a Boško Obradović.

Građani će u nedjelju glasati i za gradonačelnika Beograda.

Među 12 kandidata su i proslavljeni vaterpolista i aktuelni gradonačelnik Novog Beograda Aleksandar Šapić, advokat Toma Fila, poznati ljekari Miljko Ristić i Mladen Kočica te proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE