• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanovićeva o sankcijama: Podnijeću pritisak u ime građana RS

Autor Brankica Spasenić

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović kazala je danas na posebnoj sjednici NSRS da nema imovinu niti račune u Velikoj Britaniji, te da je spremna da podnosi pritisak, "u ime građana RS".

 278062829_3179922258945950_1560617382142556561_n.jpg Izvor: MONDO

"Nemam imovinu u Velikoj Britaniji niti račune. Ovo je politička poruka koja je preko mene upućena građanima RS i RS", istakla je.

Govoreći o informacijama da je Velika Britanija njoj i Miloradu Dodiku uvela sankcije, navela je da ona tamo nema imovinu niti račune.

"Ako je ovo način obračuna sa zvaničnicima RS, ja sam, u ime građana, spremna i sposobna da podnosim takve pritisike. Međutim, ne želim da tolerišem da neko od predsjednika traži da ulazi u zakonodavni sukob sa NSRS koja predstavlja volju građana. Na taj rizik nisam spremna ", rekla je.

Dodala je da je, u prethodnom periodu, nakon što je NSRS usvojila Zakon o državnoj imovini koji je došao na red da se potpiše, „trpila strašne pritiske da ne potpiše, da bi se zakon vratio u NSRS, pa da se lobira da ga većina ne potvrdi i da bi on propao".

"Ja promovišem demokratiju. Institucije su te koje su izabrali građani i one su nadležne da donose zakone, a uloga i ustavnost tih zakona se ispituje na nekim drugim mjestima i instancama, a ne u nekim stranim zemljama, vladama, ambasadama", dodala je.

Poručila je da NSRS ima pravo da donosi zakone, a da predsjednik RS ne treba da ulazi u takvu vrstu konflikta sa NSRS, sve i da se ne slaže sa takvim zakonom.

"Bilo je neprincipijelno da se od mene traži da ne potpišem ono što ste usvojili vi kao poslanici", navela je Cvijanović.

Sve što je navedeno u saopštenju Vlade Velike Britanije, Cvijanović „apsolutno odbacuje“.

"Bezobrazno je, znak krajnje nemoći da optužujete predsjednika RS da ugrožava mir, stabilnost, veliča ratne zločince... apsolutno je laž. To je providan način da se nađe opravdanje za ulogu bivšeg visokog predstavnika i maltretiranje nas kroz decenije", poručila je.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

lemi

Gospode Boze...

MONDO REPORTAŽE