• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik za RT: Rusi i Ukrajinci su isti narod, rat je rezultat globalne promjene moći

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u Rusiji i Ukrajini živi isti narod, a da je sukob koji se dogodio na ukrajinskom prostoru rezultat globalne promjene moći.

 Dodik o ratu u Ukrajini Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Dodik je za "Raša tudej" rekao da su geopolitički stratezi uvijek govorili da, ukoliko se želi vlast nad Evroazijom, kojom dominiraju Rusija i Kina, mora se izazvati sukob između Rusije i Ukrajine, gdje živi isti narod, kako bi se na taj način narušilo njihovo jedinstvo.

Prema njegovim riječima, zapadni stratezi su bili veoma uspješni u tome i uglavnom su ignorisali zabrinutosti Rusije i naoružavali određene snage u Ukrajini.

On je pomenuo i izjave pojedinih evropskih zvaničnika koji su rekli da je sukob njihova krivica, jer su Ukrajini obećali pristup EU i NATO, ali su se povukli kada je došlo vrijeme da se to obećanje i ispuni.

Srpski član Predsjedništva je naveo i da zapadni partneri nisu željeli da slušaju zabrinutost Moskve zbog širenja NATO, kao i zbog nekih drugih pitanja, a podsticali su i Ukrajinu da čini slične stvari.

"Ovi pokušaji da se podstakne sukob nisu odnedavno", ocijenio je Dodik i podsjetio da je NATO bombardovao Republiku Srpsku i da su ubijanje srpske djece nazvali kolateralnom štetom, a da nijedan vojnik Alijanse za to nije odgovarao, niti je kažnjen.

"Mi zbog toga vjerujemo da je Zapad računao da Ukrajina bude kolateralna šteta", rekao je Dodik i dodao da je cilj da se ovaj sukob oduži.

On je naglasio da bi volio da se to riješilo dogovorom Rusije i Ukrajine, bez miješanja sa strane, i da ne bude rata.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rat

Rat je rezultat toga što vojska jedne zemlje uđe na teritoriju druge. A ukrajinci i rusi su jedan narod isto kao što su srbi, hrvati, bosanci, makedonci i slovenci jedan narod. A pogotovo sad neće nikad biti jedan narod, jer ne možeš silom nekoga zadržati. Ljudi hoće bolji život a ne priče, filozofiranje i korupciju

Koji

@Rat Koji su to bolji život dobili od revolucije 2014. Najsiromašnija zemlja Evrope ali sad u ratu ih fino podržavaju oružjem, bore se sa Rusijom do posljednjeg ukrajinca. Koji bolji život je dobila CG, Makedonija, pa i Hrvatska od NATOa, veće iseljavanje i lošiji prirodni priraštaj imaju nego mi. To je Alijansa za agresije, i probleme a ne za napredak članova

Rat

@Rat @Koji Neće tebi niko ništa "Donijeti", treba sami da radimo i zaradimo. Korupciju i lopovluk nije niko donio nego je politički vrh korumpiran i svi vezani za njih. To mi sami treba da riješimo, neće niko za nas to rješavat. Kad se smeće iznese onda počinje bolji život, uz rad i trud.

MONDO REPORTAŽE