• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tegeltija: Zakonom omogućiti objelodanjivanje spiska "sumnjivih lica"

Autor Vesna Kerkez

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da će kroz zakonsku regulativu pokušati da se riješi pitanje javnog saopštavanja imena lica sa spiska Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH kojima je zabranjen ulazak u BiH.

 tegeltija o spisku OBA-e Izvor: Srna/Snježana Lepir

Tegeltija je rekao da zakon propisuje da predsjedavajući i njegovi zamjenici nemaju nikakvu mogućnost, niti se smiju uključivati u operativni rad službe.

"Nije problem da vidim spiskove, ali ne mogu da ih saopštim ni javnosti, ni pojedincima. Na našem je oko 300 osoba, najviše onih koje se povezuju sa radikalnim islamom. Dio čine oni iz svijeta kriminala, korupcije, ali ima i onih koje nazivaju `interesantnim licima`", rekao je Tegeltija.

Možda će vas zanimati

On je naveo da na spisku nema javnih ličnosti iz bilo koje zemlje i da bi bilo dobro javno reći kome se zabranjuje ulazak.

"Mislim da ćemo pokušati da kroz neku zakonsku regulativu to saopštimo, kao što je Crna Gora saopštila Matiji Bećkoviću da mu je zabranjen ulazak u tu zemlju", rekao je Tegeltija za "Glas Srpske".

Govoreći o ukrajinsko-ruskom sukobu i o tome da li BiH može biti neutralna, Tegeltija je napomenuo da spoljnu politiku vodi Predsjedništvo i da je stav Republike Srpske da BiH ostane neutralna, podržavajući teritorijalnu cjelovitost Ukrajine.

"Svrstavanje na jednu ili drugu stranu ni na koji način neće pomoći ni nama ni bilo kome u BiH. Mi smo protiv sankcija bilo kome, jer smo ih preživljavali u odbrambeno-otadžbinskom ratu. Sankcije nisu završile rat u BiH, već mirovni pregovori. Ipak, bošnjački lideri i ministri na sve načine pokušavaju da nas zaobiđu, upućujući poruke koje nisu usaglašene u BiH", rekao je Tegeltija.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE