• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković podnio krivične prijave i nove dokaze u slučajevima "Vodovod", "Ekvator" i "Kiseonik"

Autor Nikolina Damjanić

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, predao je danas urgenciju Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka i tom prilikom iznio nove dokaze u slučajevima "Ekvator", "Kiseonik" i "Vodovod".

 Stanivuković iznio nove dokaze u Okružno tužilaštvo Izvor: Aleksandar Čavić/Grad Banjaluka

Radovi u vrijednosti 500 hiljada maraka prijavljeni su i fakturisani, ali nisu sprovedeni, naveo je kao nove činjenice u slučaju preduzeća “Vodovod” Banjaluka, a Okružnom javnom tužilaštvu predao urgenciju i u slučajevima “Ekvator” i “Kiseonik”.

"Zbog zloupotrebe položaja i nasavjesnog djelovanja, mnogi su zaslužili zatvor, a već ove godine neki od njih će u zatvor“, uvjerava gradonačelnik.

U slučaju Vodovod on je iznio dokaze sudskog vještaka, koji je utvrdio šta je rađeno u ovom javnom preduzeću. Kako je istakao, odgovorni za ove “afere” moraju biti u zatvoru.

“Ovo je pitanje pravde i pravednosti i uspostavljanja sistema u ovom društvu. Dva miliona je previše u ovoj krizi, i to je u džepovima ovih ljudi”, rekao je Stanivuković , pokazujuću na bilbord, koji će, kako je rekao, biti postavljen u gradu.

Takođe je pitao i zašto Okružno javno tužilaštvo ne reaguje kada je u putanju slučaj “Kiseonik”.

“Danas podnosimo urgencije u slučaju ‘Ekvator’ i ‘Kiseonik’. Hoćemo da neko odgovara ove slučajeve. Podnosimo i dodatne krivičnu prijavu protiv notara Maleševića, ali i urgenciju da Tužilaštvo reaguje po slučaju sudije Gordane Vojvodić Marić”, istakao je Stanivuković.

Gradonačelnik je dodao da su ovo slučajevi od velikog interesa za Grad, koji je na njima izgubio mnogo novca. U slučaju “Ekvator” naveo je i da je to, kako je rekao, pitanje uspostavljanja sistema u društvu.

“Sudija Vojvodić-Marić je pomogla da se ukradu dva miliona. Mi ćemo se boriti, ako treba da zaplijenimo sprat zgrade „Ekvator“ kako bi nadomjestili što smo izgubili. Ovo je test moje ličnosti, da li sam dobar čovjek, dobar gradonačelnik, i neću odustati”, poručio je Stanivuković.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE