• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković: Đoko Ekvator je bandit, mora nova serija bilborda

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sazvao je danas vanrednu konferenciju za novinare zbog presude privrednog suda i, kako kaže, "bandita i lopova Đoke Ekvatora".

 Draško Stanivuković Izvor: Slaven Petković - Mondo

Okružni privredi sud u Banjaluci utvrdio je apsolutnu ništavnost cesije, uz pomoć koje je "Ekvator“ bespravno sa računa Grada naplatio iznos od 2.030.169 KM i prebacio na drugu firmu – Banigo-Građenje.

"Dočekali smo pravdu i istinu i tu poruku mogu danas poslati iz Gradske uprave. Naše tvrdnje u vezi sa učinjenim kriminalim radnjama u slučaju "Ekvator" potvrdio je presudom sud u Banjaluci", kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Možda će vas zanimati

Spornim pravnim radnjama, kako je podsjetio – „Ekvator“ je preko spornih notara i sudija potraživanje putem cesije prebacio na drugu fiktivnu firmu, a na tu nezakonistost Grad je upozoravao i ranije.

"To su pare građana i zato se ovako srčano borimo. Očekujemo reakciju nadležnih institucija kako bi svi oni koji su dio ovog, ali i drugih spornih slučajeva adekvatno odgovarali", poručio je Stanivuković.

Grad će nastaviti sa pravnim radnjama protiv svih uključenih u ovaj slučaj, u cilju povrata iznosa koji je bespravno odnosno prinudnim putem naplaćen sa računa Grada.

"Ono što je dalje, jeste da ćemo se služiti svim demokratskim alatima u zaštiti interesa Grada – kazao je on i najavio za narednu sedmicu da će biti podnesene nove krivične prijave protiv svih odgovornih lica u slučaju "Ekvator“.

"Okružni sud poništio je odluku o cesiji. Danas je to potvrdio Okružni privredni sud, a to znači da je zakon za sve isti, kao i za aferu Kiseonik. Mogu sad da pohvalim sudove”, dodao je gradonačelnik.

Ističe da je pitanje dana kada će prozvani sudija i notar završiti u zatvoru.

"Pozivamo tužilaštvo da hapse. Mora opet ići serija bilborda o Đoki Ekvatoru. Za nesvjesan rad idu krivične prijave protiv Đoke, Maleševića, Vojvodićeve, a tražimo hitno hapšenje i bivšeg direktora Vodovoda", rekao je gradonačelnik.

Dodaje da je došlo vrijeme pravde.

"Naredne sedmice opet ispred Tužilaštva podnosimo krivične prijave, tražimo hitno hapšenje i da konačno možemo da se nasmijemo jer je pravda zadovoljena", zaključuje Stanivuković uz konstataciju da će ispred Tužilaštva iznijeti podatke ko je iz jednog ministarstva u Vladi Republike Srpske pomagao Đorđu Davidoviću, vlasniku kompanije “Ekvator”.

Okružni privredni sud Banjaluka presudio je u januaru ove godine da Grad Banjaluka i stara "Toplana" treba da isplate firmi "Ekvator" (vlasništvo Đoke Davidovića) 1,79 miliona KM za zemljište na Starčevici, na kojem je napravljena rejonska kotlovnica.

"Ekvator" je prethodno 2018. godine tužio Grad i "Toplanu" za dug od 1,5 miliona KM za pomenuto zemljište na kojem je 2014. godine izgrađena kotlovnica, a nisu bili riješeni imovinsko pravni odnosi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE