• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP o pomoći iz budžeta: Sačuvajte priznanice, daćemo po 500 KM ako dođemo na vlast

Autor Brankica Spasenić

Tokom skupštinske rasprave NSRS bilo je dosta riječi i o najavljenoj podjeli po 100 KM iz budžeta RS mladima od 18 do 30 godina, penzionerima i borcima, pa su poslanici PDP-a obećali da će, ako dođu na vlast, svima podijeliti po 500 KM.

 PDP obećao pomoć mladima Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Iz Kluba poslanika PDP-a su pozvali sve koji dobiju ovaj novac da sačuvaju priznanice, uz obećanje da, ako oni dođu na vlast, svima će podijeliti po 500 KM.

Poslanici opozicije u skupštini Srpske su tokom rasprave prozivali vladajuću većinu što u rebalansu budžeta RS za ovu godinu nema stavki za finansiranje vojske RS, Uprave za indirektno porezivanje na entitetskom nivou, te Agencije za lijekove RS, a čije je osnivanje najavljeno odlukama o vraćanju nadležnosti koje je izglasala skupštinska većina krajem prošle godine.

Na posebnoj sjednici NSRS 10. decembra prošle godine zadužena je Vlada RS da u roku od šest mjeseci predloži nova zakonska rješenja kojim se vraćaju nadležnosti, a za šta rok ističe 10. juna.

“U čemu je problem. Zašto nema tih zakona, objasnite narodu”, kazao je posalnik PDP-a Igor Crnadak.

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica mu je odgovorio da na spomenutoj posebnoj sjednici nije bilo opozicije i da oni nisu dali podršku vraćanju nadležnosti, dok je vladajuća većina “uradila krupne stvari”.

“Možda nećemo ići u neka vraćanja nadležnosti, možda nešto nije izvodivo, možda nešto nije u interesu Republike Srpske”, odgovorio je Mazalica.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE