• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Šmita treba deportovati

Autor Nikolina Damjanić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Kristijan Šmit apsolutno nepostojeća osoba u pogledu funkcije koja se zove visoki predstavnik u BiH i njega treba deportovati iz zemlje na način kako to predviđa zakon koji se bavi strancima u BiH.

 Dodik prozvao Šmita Izvor: Slaven Petković, mondo.ba

"Dejtonski sporazum poznaje poziciju visokog predstavnika i njegovo osoblje, kasnije je to pokušalo da se nametne kao pitanje koje je vezano za OHR koji u institunacionalnom smislu nema nikakve nadležnosti i njega treba zatvoriti", izjavio je Dodik novinarima u Sarajevu nakon sjednice Predsjedništva BiH.

Dodik je istakao da ponovo zasjeda neka neformalna grupa koja sebe naziva Savjetom za sprovođenje mira, a oni ničim nisu izabrani, oni su samoizabrani i svim svojim saopštenjima pokušavaju da nametnu određena ponašanja.

"Postavili su pred BiH neriješiva pitanja u prošlosti i doveli do toga da je BiH upala u institucionalnu agoniju. Kada se bude pisala istorija vidjeće se da su oni bili značajan remetilački faktor putu ka stabilnosti u BiH", istakao je Dodik.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE