• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik ponovo potvrdio da će biti kandidat: ''Čak i da me sklone, pobijedićemo"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će biti kandidat na predstojećim opštim izborima u BiH, kao i da "opozicija pokušava da ga u tome spriječi jer je svjesna njegove snage".

 Dodik kandidat SNSD na izborima Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

"Čak i da me sklone, naša struktura je dovoljno snažna da pobijedi, a možda bi bila i snažnija u tom slučaju", kaže Dodik osvrćući se na ranije informacije da postoji mogućnost da CIK ne ovjeri njegovu kandidaturu pod određenim okolnostima.

Prema njegovim riječima, početkom jula će Glavni odbor SNSD-a utvrditi kandidature, te da očekuje ubjedljivu pobjedu.

"Na ovim izborima SNSD ulazi u jednu od odlučujućih bitaka, ne za svoje postojanje, nego za poziciju Republike Srpske. Sva politika muslimana u Sarajevu se zasniva na tome da razgradi homogenost srpskog nacionalnog, a time i političkog korpusa, a kada u tome uspiju onda lakše ostvare neke svoje male uspjehe", rekao je Dodik za Televiziju "MIS" iz Sidneja.

On je naglasio da se vlast u Republici Srpskoj uporno bori da do toga ne dođe, ali i da građanima obezbijedi što bolje uslove za život, povećanjem plata, penzije, te borbom protiv različitih izazova, kao što je bila pandemija virusa korona.

"Pokušavamo da dajemo odgovore na te izazove koji su smisleni. Naša finansijska situacije je stabilna, te sa svime što ima pokazuje svoju vitalnost i sposobnost, te smo dostigli i pokrivenost uvoza izvozom 81 odsto", rekao je Dodik.

Dodik je početkom maja izjavio da na predstojećim opštim izborima namjerava pobijediti "veoma efikasno i ubjedljivo", ali ni tada nije želio da otkrije za koju funkciju će se kandidovati.

SNSD još zvanično nije saopštio ko će biti kandidat ove stranke za funkcije predsjednika RS i srpskog člana Predsjedništva BiH, na izborima koji bi trebalo da budu održani u oktobru.

povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE