• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešić odbio potpisati zajedničku izjavu lidera u Briselu: "Neću da budem izdajnik Srpske"

Autor Dragana Božić

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić večeras je u Briselu odbio potpisati zajedničku izjavu lidera jer smatra da ona nije u interesu Republike Srpske i da je u suprotnosti sa stavovima Narodne skupštine Republike Srpske.

 Nešić odbio potpisati izjavu u Briselu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Nenad Nešić isto misli i u Banjoj Luci i u Briselu. Meni je Republika Srpska uvijek i svuda na prvom mjestu, ne krijem se i ne bježim kao neki. Ako je Narodna skupština utvrdila stav da Republika Srpska smatra da je potrebno zadržati neutralan stav po pitanju krize u Ukrajini, niko od nas nema pravo da potpisuje izjavu u kojoj se daje kvalifikacija o toj krizi." ističe Nešić.

Predsjednik DNS-a naglašava da je u izjavi bilo još spornih elemenata i političkih ciljeva koji su dijametralno suprotni od onog što je utvrdila Narodna skupština.

''Niko od nas nema pravo da se obaveže da će sprovoditi političke i neustavne odluke Ustavnog suda BiH kojima se derogira i razvlašćuje Republika Srpska, suprotno Ustavu BiH i Dejtonskom mirovnom sporazumu. Zar da potpišem da ćemo dati našu državnu imovinu, rijeke, šume? Moja ruka to potpisati neće!'', kategoričan je Nešić.

On ističe da je Narodna skupština još 2009. godine utvrdila platformu za promjene Ustava BiH kako bi se implementirale presude Evropskog suda za ljudska prava.

''Sada odjednom vaskrsava i mišljenje Venecijanske komisije prema kojem treba ukinuti Dom naroda PS BiH, ojačati nadležnosti BiH i prenijeti nove, te formirati nova ministarstva na nivou BiH. Takvu odluku ne može donijeti nijedan lider, nego isključivo Narodna skupština a ja se nadam da ona to neće nikada uraditi'', poručio je Nešić.

Predsjednik DNS-a ističe da su sve to sugestije koje je dao na tekst izjave još prije puta u Brisel, ali da one nisu uvažene.

''Nemam potrebu niti želju da se dodvoravam bilo kome vani. Moj posao je da vodim računa o našem narodu i našoj Republici. Ja izdajnik Srpske nikada biti neću, bez obzira na ličnu cijenu. Nemam potrebu da dajem jeftine izgovore da nisam potpisao zbog Dodika, Komšića, ovog ili onog. Nisam potpisao zato što su Republika Srpska i Narodna skupština Republike Srpske za mene svetinja'', poručio je Nešić iz Brisela.

(Mondo)

Pročitajte i ovo


Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE