• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik u Doboju odlikovan najvišim priznanjem, novčanu nagradu donirao djeci sa poteškoćama u razvoju

Autor Dragana Božić

U Doboju je na svečanoj akademiji povodom Dana grada - Vidovdana, kojoj su prisustvovali najviši zvaničnici Republike Srpske, najviše priznanje - plaketa grada uručeno srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

 Srn2022-6-27_1858400_1.jpg Izvor: Srna/Darko Šavija

Dodik je čestitao Dan grada Doboja i rekao da je to prilika da se sagleda sve što je urađeno u ovom gradu,koji je savremen, ima mogućnosti i prednjači mnogim inicijativama.

"Uvijek sam sretan kada dođem ovdje i vidim ulice pune mladih ljudi, to govori da ovaj grad ima budućnost i od te budućnosti odustati neće", poručio je Dodik obraćajući se prisutnima na akademiji.

On je rekao da se u Doboju održava stabilna politička situacija što pozitivno utiče na razvoj ovog grada.

Dodik je kao veliki projekat u Doboju istakao izgradnju bolnice.

"Bolnica će koštati 103 miliona maraka. Doboj će dobiti jednu od najvažnijih i najljepših ustanova u Republici Srpskoj", istakao je Dodik.

Dodik je svoju novčanu nagradu u iznosu od 5.000 KM, koju je dobio povidom Dana grada Doboja, ustupio Udruženju za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju.

Na tu nagradu dodao je još 5000 KM, tako da je ovo udruženje ukupno dobilo 10.000 KM, pišu Nezavisne novine.

"Kada sam čuo da sam uz plaketu dobio i novčanu nagradu, nisam oklijevao da je uručim ovom udruženju", poručio je Dodik.

"Naći se na ovakvim mjestima, učiniti radost ovoj djeci, a naravno i vrijednim vaspitačima koji rade, roditeljima koji zaista vode bitku za svaki dan ove djece da bude srećan. Kada sam čuo da dobijam plaketu grada Doboja, kojoj pripada i 5.000 maraka, nisam oklijevao da kažem da nađu ustanovu u gradu kojoj ću donirati taj novac i ja sam to učinio tako što sam dodao još, tako da je ukupno donirano deset hiljada maraka. Oni su rekli da je to njima dovoljno za ovo ljeto, za prevoz na Terme Ozren, gdje redovno idu na rehabilitaciju i plivanje", izjavio je Dodik.

Snježana Mitrović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju, rekla je da kada su saznali da će dobiti novac, odlučili su da ga iskoriste u rehabilitacione svrhe korisnika.

"Biće obuhvaćeni svi, dakle tokom čitavog ljetnog raspusta, i naši korisnici su se obradovali kada su to saznali. Što se tiče našeg rada, mi kao Udruženje nemamo redovna sredstva, funkcionišemo na osnovu donacija kao što je ova, na osnovu projekata, radimo razne akcije i prodajemo svoje proizvode", kazala je Mitrovićeva.

Akademiji povodom Dana grada Doboja prisustvovao je i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, kao i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić.

Prisustvovali su i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, te ministri u Vladi Republike Srpske - finansija Zora Vidović, privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević i saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić, te predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić. 

(Mondo)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Da li iko osim političara dobija kakve nagrade, Ovo je čista farsa

MONDO REPORTAŽE