• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Cijene struje u Srpskoj ostaće na niskom nivou

Autor Nikolina Damjanić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da će cijene električne energije u Republici Srpskoj ostati na niskom nivou, jer Srpska njima suvereno vlada.

 Dodik o cijenama struje Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

"Sve opet mora biti i ekonomično, jer ako je povišena cijena nafte onda će i troškovi proizvodnje struje rasti. Toga moramo biti svjesni, ali će uprkos tome cijene ostati najniže u Evropi", rekao je Dodik u Dugoj NJivi kod Modriče.

On je podsjetio da je inflacija indukovana i stvari nisu iste kao prije godinu dana, ali da institucije Republike Srpske preduzimaju različite mjere.

"Naša politika jeste da građani u Srpskoj imaju jefitnu struju. Onim što izvozimo pravimo balans i imamo pozitivan bilans", dodao je Dodik.

On je istakao da je zavjet ljudi koji vode Republiku Srpsku izgradnja autoputa Banjaluka-Beograd.

"Taj autoput će biti posvećen proboju `Koridora života`. Sve će biti završeno u narednih četiri-pet godina, a potrebne pretpostavke smo preduzeli. U narednih mjesec dana počećemo dionicu od Rače do Bijeljine i nastaviti da gradimo dalje", naveo je Dodik.

On kaže da se neće stati sa izgradnjom autoputeva u Republici Srpskoj.

"Republika Srpska pripada nama i zato dogovaramo izgradnju autoputa od Višegrada koji će biti povezan sa Srbijom, do Istočnog Sarajeva i Trebinja. Kada to uradimo Republika Srpska će dobiti konfiguraciju koju želimo i biće daleko razvijenija", rekao je Dodik.

Okupljanje Srba oko ideje koja se zove Republika Srpska, kaže Dodik, garantuje našu slobodu i zato treba da se žrtvujem.

"To ću činiti dok god živim i šta god budem radio moj zavjet jeste Republika Srpska po svaku cijenu", zaključio je Dodik.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE