• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Višković: Proizvodnja hrane je u prvom planu Vlade RS

Autor Nikolina Damjanić

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je proširenje kapaciteta mesne industrije "ZP komerc" u Vršanima kod Bijeljine značajno za ovaj dio Srpske, te istakao da je proizvodnja hrane u prvom planu Vlade Republike Srpske.

 Višković na otvaranju ZP komerc u Bijeljini Izvor: Ana Vasić/Srna

"Uvijek kada se otvaraju nova radna mjesta predstavnici institucija treba da budu sa našim ljudima i podrže takve inicijative", rekao je Višković novinarima u Vršanima.

On je naveo da je otvaranjem novog proizvodnog pogona kompanija "ZP komerc" obezbijedila 20 novih radnih mjesta, a investicija premašuje šest miliona KM.

"Kompanija ima dva važna sertifikata - Hasap i Halal, što znači da će biti u poziciji da izvozi, ne samo za evropsko, nego i tursko tržište", rekao je Višković.

On je istakao da ovaj kompanija ima razvijene proizvodne kapacitete, veliku proizvodnju tovnih svinja, na godišnjem nivou gotovo 38.000 tona, te više od 7.000 tovnih junadi.

"To dovoljno govori o ozbiljnosti ove porodične kompanije", rekao je Višković prije otvaranja novog pogona "ZP komerca".

On je napomenuo da će ova firma i dalje imati podršku Vlade Srpske.

"Ne treba pominjati da smo pomagali i pomažemo naše poljoprivredne proizvođače i prerađivače, a posebno prehrambenu industriju, posebno u eri kriza - prvo kovida, a sada takozvane ukrajinske", rekao je Višković.

Višković je rekao da je ta kriza u velikoj mjeri poremetila funkcionisanje ekonomije, u smislu rasta svih energenata, galopirajuće inflacije, zbog čega proizvodnja hrane i jeste u prvom planu Vlade Republike Srpske.

"Danas sam tu da podržim ove ljude. Svih ovih godina smo podržavali naše poljoprivredne proizvođače, što ćemo i nastaviti", rekao je Višković i napomenuo da "ZP komercu" želi još mnogo uspjeha, jer sa novim pogonom zapošljavaju više od 220 ljudi.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE