• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanovićeva i Višković sa Satlerom u Banjaluci: Srpska posvećena procesu evropskih integracija

Autor Dragana Božić

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastali su se danas sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom.

 Srn2022-6-20_1420680_0.jpg Izvor: Kabinet predsjednika Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Srpska posvećena procesu evropskih integracija, u skladu sa pravilima i principima mehanizma koordinacije i uz puno uvažavanje njene ustavne pozicije, kao i dejtonske strukture BiH.

Tokom sastanka sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Satlerom, Cvijanovićeva je naglasila potrebu zauzimanja pragmatičnog pristupa prema BiH, u pogledu ispunjavanja uslova koji se nalaze na njenom evropskom putu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Na sastanku je razgovarano o procesu evropskih integracija, dinamici realizacije ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije za BiH, kao i perspektivi dobijanja kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler razmotrili su tokom današnjeg sastanka u Banjaluci trenutne aktivnosti u vezi sa procesom evropskih integracija, te naglasili obostranu privrženost evropskom putu BiH.

Izvor: Srna/Snježana Lepir

Sagovornici su razmijenili stavove o više zakona od značaja za evropski put BiH, sa posebnim osvrtom na prijedlog novog zakona o javnim nabavkama BiH, koji je trenutno u parlamentarnoj proceduri, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Višković je zahvalio Satleru za nesebičnu podršku evropskom putu BiH, ističući da je Republika Srpska opredijeljena za proces evropskih integracija, kroz ispunjavanje uslova za sticanje statusa kandidata. 

(Srna)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE